Yritystaloutta pähkinänkuoressa

Kouluttajana toimii  Eeva Niskavaara

Taloustietoa, jota jokaisen esimiehen ja asiantuntijan tulisi osata. Ymmärrä yritystalouden kokonaiskuva, ota haltuun talouden keskeiset käsitteet ja tunnista terveen talouden kulmakivet! Koko kuvaus

Kokonaispituus

49 min

Oppituntien lukumäärä

8

Tyytyväisyys
Lisää opintosuunnitelmaan
Todistus
Rajaton käyttö
Mihin koulutus keskittyy

Yritysten johtamisessa talousasioiden ymmärrys on erittäin tärkeää, ja siksi talouden asioiden hallintaa ei voikaan jättää vain talousosaston huoleksi. Jokaisen esimiehen ja avainhenkilön tulee osata talouden peruslainalaisuudet ja käsitteet, jotta hän pystyy tekemään hyviä päätöksiä. Hänen tulee hallita tietyt talouden yleiset tunnusluvut, joita kouluttaja Eeva Niskavaara kutsuu tässä koulutuksessa esimiehen työkalupakiksi. On ymmärrettävä paitsi oman yksikön tai vastuualueen keskeiset talouteen vaikuttavat elementit myös koko yrityksen näkökulma eli niin sanottu helikopterinäkökulma. 

Miksi katsoa koulutus? 

  • Ymmärrät yritystalouden kokonaiskuvan. 
  • Hallitset keskeiset talouden perustermit ja laskelmat. 
  • Tunnistat yrityksen terveen talouden kulmakivet. 
  • Osaat analysoida yrityksen taloudellista tilaa muutamalla perustunnusluvulla; hahmotat esimiehen talousohjauksen työkalupakin. 

Koulutus antaa esimiehille, avainhenkilöille ja asiantuntijoille hyvän ymmärryksen talouden peruskäsitteistä. Tämä koulutus ei syvenny laskennan detaljeihin ja hienouksiin; talouden ammattilaisten mielestä joissakin kohdin on oikaistu ehkä liikaakin. Koulutukseen on sisällytetty paljon kuvia ja esimerkkejä havainnollistamaan yritystalouden keskeisiä asioita sekä helpottamaan niiden omaksumista. 

Koko kuvaus

Hanki seuraavat taidot
Kouluttajat
Eeva Niskavaara

talousneuvos, Eeva Niskavaara Consulting Oy

Talousneuvos, taloustieteiden maisteri Eeva Niskavaara on toiminut yli 30 vuoden ajan konsulttina, ohjelmajohtajana ja valmentajana kehittämässä yleistä liikkeenjohdollista kyvykkyyttä sekä liiketaloudellista ajattelua monilla eri toimialoilla. Talousasioita hän on valmentanut niin pörssiyritysten johtoryhmille, avainhenkilöille kuin pk-sektorin yrittäjille. Liiketaloudellisen ajattelun sekä taloudellisen johtamisen valmennusta hän on tehnyt myös julkisella sektorilla erityisesti silloin, kun organisaatioita on kehitetty kohti liikelaitos- tai osakeyhtiömallia. 

Eeva Niskavaaralla on myös kokemusta hallitustyöskentelystä joko hallituksen puheenjohtajana tai hallituksen jäsenenä valtionyhtiöissä, pankkialalla sekä muissa yrityksissä ja organisaatioissa.  

Eeva Niskavaara on julkaissut kirjan Yritystaloutta esimiehille (3. uudistettu painos Alma Talent 2017).  

Koulutuksen arviot

84 %

11 tyytyväisyys
3x
7x
1x
0x
0x

Arvioita antavat ainoastaan opiskelijat, joiden tili on vahvistettu


Antti H.

*****

Usein kysytyt kysymykset
Koulutuksen päätteeksi on kertauskyselyn aika. Kyselyn avulla voit tarkistaa, mitä olet oppinut. Kun olet läpäissyt kyselyn, saat koulutuksesta todistuksen. Voit tehdä kertauskyselyn niin monta kertaa kuin haluat.

Kertauskyselyn tuloksen on oltava vähintään 80%. Todistus löytyy suoritetun koulutuksen sivulta ja todistuksen voi ladata milloin tahansa.

Todistus on osoitus ahkeruudesta ja osaamisen kehittämisestä, joka voi auttaa sinua erottumaan esimerkiksi työnhaussa. Todistusta voi käyttää osana CV:tä (esim. LinkedIn-sivustolla) tai tulostettuna asiakirjana muiden koulutustodistusten kanssa.

Kyllä voit. Voit kerrata oppitunteja niin monta kertaa kuin haluat. Voit myös ohittaa niitä ja palata niihin myöhemmin. Kun olet suorittanut koulutuksen loppuun, voit uusia koulutuksen tai sen osia halutessasi.

Toivomme tietenkin, että näin ei tapahtuisi. Jos et kuitenkaan ole tyytyväinen koulutukseen, saat rahasi takaisin ilman sitoumuksia 7 päivän kuluessa koulutuksen ostamisesta.