Tunnista tietojenkalasteluviesti

Oppituntien lukumäärä:
4
Koulutuksen kokonaiskesto:
16 min

Lisenssillä saat tämän ja kaikki muut koulutukset rajattomasti käyttöösi.

Osta tämä koulutus 145,00 €
Todistus
Rajaton käyttö

Mitä opit tässä koulutuksessa

Koulutus poistuu Seduosta 1.2. Katso koulutus ennen sitä!

Opi seuraavia taitoja

Tietojenkalastelu on yleisin tapa hankkia luvaton pääsy organisaation verkkoon 

Hyökkääjät suosivat tietojenkalastelua, koska siinä on kiistattomia etuja – se on helppoa, halpaa ja tehokasta. Tietojenkalasteluviestin kautta menetetyt käyttäjätunnukset ja salasanat ovat hyökkääjälle verraton työkalu luvattoman pääsyn varmistamiseen. Jokainen käyttäjä voi kuitenkin omalla toiminnallaan torjua tätä uhkaa, jota on hyvin vaikea estää teknisesti. 

Miksi katsoa koulutus? 

  1. Opit yleisiä vinkkejä, joiden avulla tietojenkalasteluviestin voi tunnistaa 
  2. Opit arvioimaan liitteiden turvallista käsittelyä 
  3. Tiedät, miten toimia, kun tietojenkalasteluviesti saapuu sähköpostilaatikkoon 

Koulutus soveltuu kaikille sähköpostia työssään tai vapaa-ajallaan käyttäville henkilöille, jotka haluavat oppia tunnistamaan tietojenkalasteluviestin ja toimimaan oikein sellaisen kohdatessaan. 

Koulutuksen sisältö

Lisenssillä saat tämän ja kaikki muut koulutukset rajattomasti käyttöösi.

Osta tämä koulutus 145,00 €
Antti Kurittu

Antti Kurittu

Tiiminvetäjä, Nixu Oyj

Antti Kurittu on Nixun vakavien tietoturvaloukkaustapausten tutkintatiimin vetäjä, entinen tietotekniikkarikostutkija ja Kyberturvallisuuskeskuksen lue lisääpäivystäjä. Antti on tehnyt töitä kyberturvallisuuden eri osa-alueiden kanssa lähes kymmenen vuotta viranomaisena sekä liike-elämän palveluksessa. Ennen kyberturvallisuustehtäviin keskittymistä Antti työskenteli lähes 10 vuotta fyysisen turvallisuuden tehtävissä sekä järjestyksenvalvojana että poliisina.  Antti pyrkii työllään turvaamaan suomalaista yhteiskuntaa ja liike-elämää auttamalla yrityksiä toipumaan kyberhyökkäyksistä ja estämään niitä ennalta. Nixulla Antti johtaa kymmenen hengen asiantuntijaryhmää, joka koostuu alansa teknisistä huippuosaajista. Kouluttaminen ja tietoisuuden lisääminen on Antille lähellä sydäntä, sillä vain tunnistetut riskit voidaan torjua. 

Kaikki kouluttajan koulutukset Antti Kurittu

Koulutuksen arviot

83 %

31 tyytyväisyys
12x
13x
5x
0x
1x

Taru V.

Tämä oli hyvä ja ytimekäs


Jussi T.

meh.


Anu Aho

Selkeä esitys asiasta.

Miten opiskelen koulutuksia?

Koulutus koostuu lyhyistä videoista, kertauskyselystä sekä muusta opiskelua tukevasta materiaalista. Voit katsoa videoita milloin tahansa, niin monta kertaa kuin haluat. Suoritettuasi koulutuksen saat siitä todistuksen.

Koulutuksen päätteeksi on kertauskyselyn aika. Kyselyn avulla voit tarkistaa, mitä olet oppinut. Kun olet läpäissyt kyselyn, saat koulutuksesta todistuksen. Voit tehdä kertauskyselyn niin monta kertaa kuin haluat.
Kertauskyselyn tuloksen on oltava vähintään 80 %. Todistus löytyy suoritetun koulutuksen sivulta ja todistuksen voi ladata milloin tahansa.
Todistus on osoitus ahkeruudesta ja osaamisen kehittämisestä, joka voi auttaa sinua erottumaan esimerkiksi työnhaussa. Todistusta voi käyttää osana CV:tä (esim. LinkedIn-sivustolla) tai tulostettuna asiakirjana muiden koulutustodistusten kanssa.
Kyllä voit. Voit kerrata oppitunteja niin monta kertaa kuin haluat. Voit myös ohittaa niitä ja palata niihin myöhemmin. Kun olet suorittanut koulutuksen loppuun, voit uusia koulutuksen tai sen osia halutessasi.
Toivomme tietenkin, että näin ei tapahtuisi. Jos et kuitenkaan ole tyytyväinen koulutukseen, saat rahasi takaisin ilman sitoumuksia 7 päivän kuluessa koulutuksen ostamisesta.