Tunnetaidot asiakkuuksien hoidossa ja kasvattamisessa

Kouluttajana toimii  Iida Mäkikallio

Kuinka kohtaan vaativan asiakkaan? Miten tunnistan kuuntelun esteet, jotka tulevat asiakastarpeiden ymmärtämisen tielle?

Kokonaispituus

50 min

Oppituntien lukumäärä

7

Tyytyväisyys
Lisää opintosuunnitelmaan
Todistus
Rajaton käyttö
Mihin koulutus keskittyy

Pitkäaikaiset asiakkuudet perustuvat ensisijaisesti luottamukselle. Hyvät tulokset ja asiakkaan saama arvo tulevat hyvänä kakkosena, mutta ilman luottamusta ja hyvää tunnekokemusta asiakas ei sitoudu jäämään.  

Tiedätkö, miten rakennat luottamusta asiakkuudessa? Tässä koulutuksessa opit, miten hyödynnät tunnetaitoja asiakkuuksien hoidossa ja kasvattamisessa. Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia teemoja: 

  • Mitkä ovat kuuntelun esteet? Miksi usein puhumme mieluummin itse kuin kuuntelemme asiakasta? 
  • Miten havainnoit asiakkaan tunteita? 
  • Miten otat mahdolliset hankalat tunteet puheeksi? 
  • Miten toimin tunneviisaasti vaativan asiakkaan kanssa?  
  • Miten toimin tunneviisaasti sulkeutuneen asiakkaan kanssa? 

Koulutus sopii kaikille, jotka työskentelevät asiakkuuksien parissa tavoitteena rakentaa pitkiä ja kasvavia asiakassuhteita. 

Koko kuvaus

Hanki seuraavat taidot
Kouluttajat
Iida Mäkikallio

PsM, psykologi, valmentaja ja puhuja

Iida Mäkikallio (PsM) on tunnetaitoihin, ihmissuhteisiin ja motivaatioon perehtynyt psykologi, valmentaja ja puhuja. Iida puhuu ajatuksiaherättävästi siitä, miksi tunneäly on välttämätön taito tulevaisuuden työelämässä ja millaisin keinoin sitä voidaan kehittää. Hänellä on laaja ymmärrys siitä, mistä psykologisesti turvallinen, rohkea, luottamuksen kulttuuri syntyy ja miten sitä voidaan tukea. Iida yhdistää ihmisosaamistaan laajempaan systeemiseen näkökulmaan organisaatioista ja soveltaa tieteellistä osaamistaan elävästi arkielämän tilanteisiin. Iida on valmentanut tunne- ja vuorovaikutustaitoja useiden vuosien ajan lukuisten eri alojen yritysten johdolle ja työntekijöille ja pitää lisäksi yksityisvastaanottoa yksilöille ja pareille.

Koulutuksen arviot

75 %

4 tyytyväisyys
1x
2x
0x
1x
0x

Arvioita antavat ainoastaan opiskelijat, joiden tili on vahvistettu


Max Meder

Kertauskyselyn viimeinen osa. 3 vastausvaihtoehtoa, mutta kaksi samaa

Usein kysytyt kysymykset
Koulutuksen päätteeksi on kertauskyselyn aika. Kyselyn avulla voit tarkistaa, mitä olet oppinut. Kun olet läpäissyt kyselyn, saat koulutuksesta todistuksen. Voit tehdä kertauskyselyn niin monta kertaa kuin haluat.

Kertauskyselyn tuloksen on oltava vähintään 80%. Todistus löytyy suoritetun koulutuksen sivulta ja todistuksen voi ladata milloin tahansa.

Todistus on osoitus ahkeruudesta ja osaamisen kehittämisestä, joka voi auttaa sinua erottumaan esimerkiksi työnhaussa. Todistusta voi käyttää osana CV:tä (esim. LinkedIn-sivustolla) tai tulostettuna asiakirjana muiden koulutustodistusten kanssa.

Kyllä voit. Voit kerrata oppitunteja niin monta kertaa kuin haluat. Voit myös ohittaa niitä ja palata niihin myöhemmin. Kun olet suorittanut koulutuksen loppuun, voit uusia koulutuksen tai sen osia halutessasi.

Toivomme tietenkin, että näin ei tapahtuisi. Jos et kuitenkaan ole tyytyväinen koulutukseen, saat rahasi takaisin ilman sitoumuksia 7 päivän kuluessa koulutuksen ostamisesta.