Tulosta ja hyvinvointia palvelumuotoilua hyödyntäen

Kouluttajana toimii  Minna Pietikäinen

Sopii kuunteluun

Olet varmasti kuullut palvelumuotoilusta, mutta joko olet tutustunut sen sukulaiseen työhyvinvointimuotoiluun? Esihenkilö, ota hyvinvointi haltuun hybridityössä. Koko kuvaus

Kokonaispituus

51 min

Oppituntien lukumäärä

8

Tyytyväisyys
Lisää opintosuunnitelmaan
Todistus
Rajaton käyttö
Mihin koulutus keskittyy

Työelämä on nopeiden muutosten keskellä. Erityisesti etä- ja hybridityö on lisääntynyt viime vuosina, ja tämä edellyttää myös työyhteisöiltä uusien työskentelytapojen oppimista.  Erityisen tärkeää on se, että työnantaja tuntee työntekijänsä toiveet ja tarpeet työskentelytavasta riippumatta.  

Palvelumuotoilun keinot tarjoavat erinomaisen menetelmäpankin hybridityöyhteisön esihenkilölle. 

Työhyvinvointimuotoilussa sovelletaan muotoiluajattelua ja palvelumuotoilun prosessia työhyvinvoinnin työntekijäkeskeiseen kehittämiseen.  

Työhyvinvointimuotoilun avulla organisaatio ratkaisee valitsemansa työhyvinvointiin liittyvän haasteen, suunnittelee uusia toimintatapoja sekä kehittää työhyvinvointia lisäämällä työntekijöiden osallisuutta. 

Tässä koulutuksessa opit kuinka 

  • Hyödynnät työntekijöiden potentiaalia työyhteisön kehittämisessä  
  • Valjastat palvelumuotoilun prosessit omaan työyhteisöösi  
  • Parannat tulosta hyvinvointia unohtamatta  

Tällä luennolla käydään läpi työhyvinvointimuotoilun prosessi ja sen keskeiset menetelmät. Koulutus on erityisesti suunnattu esihenkilöasemassa tai tiimivetäjänä työskenteleville, sekä HR-ammattilaisille.  

Koko kuvaus

Hanki seuraavat taidot
Kouluttajat
Minna Pietikäinen

FT, THM, työhyvinvointimuotoilija, työyhteisökehittäjä

Koulutuksen arviot

80 %

4 tyytyväisyys
1x
2x
1x
0x
0x

Arvioita antavat ainoastaan opiskelijat, joiden tili on vahvistettu


ja lisää arvostelu ensimmäisenä.
Usein kysytyt kysymykset
Koulutuksen päätteeksi on kertauskyselyn aika. Kyselyn avulla voit tarkistaa, mitä olet oppinut. Kun olet läpäissyt kyselyn, saat koulutuksesta todistuksen. Voit tehdä kertauskyselyn niin monta kertaa kuin haluat.

Kertauskyselyn tuloksen on oltava vähintään 80%. Todistus löytyy suoritetun koulutuksen sivulta ja todistuksen voi ladata milloin tahansa.

Todistus on osoitus ahkeruudesta ja osaamisen kehittämisestä, joka voi auttaa sinua erottumaan esimerkiksi työnhaussa. Todistusta voi käyttää osana CV:tä (esim. LinkedIn-sivustolla) tai tulostettuna asiakirjana muiden koulutustodistusten kanssa.

Kyllä voit. Voit kerrata oppitunteja niin monta kertaa kuin haluat. Voit myös ohittaa niitä ja palata niihin myöhemmin. Kun olet suorittanut koulutuksen loppuun, voit uusia koulutuksen tai sen osia halutessasi.

Toivomme tietenkin, että näin ei tapahtuisi. Jos et kuitenkaan ole tyytyväinen koulutukseen, saat rahasi takaisin ilman sitoumuksia 7 päivän kuluessa koulutuksen ostamisesta.