Tekoäly ja algoritmit vaikuttamisen välineinä

Kouluttajana toimii  Mikko Alasaarela

Tekoälyn aikakaudella vaikuttaminen on navigointia filtterikuplien viidakossa. Miten voit tehdä sen vastuullisesti?

Kokonaispituus

33 min

Oppituntien lukumäärä

4

Tyytyväisyys
Lisää opintosuunnitelmaan
Todistus
Rajaton käyttö
Mihin koulutus keskittyy

Oletko jo katsonut Netflixin dokumenttielokuvan The Social Dilemma? Elokuvassa sosiaalisen median alustojen takana olevat tekniset asiantuntijat varoittavat meitä sosiaalisen median vaarallisista vaikutuksista ihmisiin ja yhteiskuntaan. 

Miten meihin vaikutetaan? Älypuhelimesi notifikaatiot herättävät huomiosi ja tarjoavat helpon tien käyttäytymisesi ohjaamiseen. Hakukone- ja sosiaalisen median algoritmit muokkaavat ympärilläsi olevaa todellisuutta sen perusteella kuka olet, ketä tunnet ja mikä sinua kiinnostaa. Faktat eivät enää ole kaikille samat, vaan saamme kaiken tiedon omasta perspektiivistämme.  

Tämä todellisuuden massaräätälöinti on muuttanut maailmaa jo paljon. Olemme entistä vahvemmin omissa kuplissamme, ja näemme todellisuuden meille yksilöllisesti väritettynä versiona. Tässä uudessa ajassa massaviestintä ei enää toimi, vaan meidän täytyy lähestyä kohderyhmiämme heidän kuplissaan toimivien vaikuttajien kautta. 

Miksi katsoa koulutus? 

1. Ymmärrät, miten hakukoneiden, sosiaalisen median ja älypuhelinten algoritmit vaikuttavat käyttäytymiseesi ja maailmankuvaasi. 

2. Opit, miten sinuun vaikutetaan ja miten voit itse vaikuttaa tekoälyn aikakaudella. 

3. Osaat löytää kohderyhmäsi filtterikuplien viidakosta ja viestiä vastuullisesti. 

Tässä puheenvuorossa kuulet, miten voit vaikuttaa vastuullisesti tekoälyn aikakaudella ja osaat navigoida maailmassa, joka on pirstaloitunut filtterikuplien viidakoksi. 

Koko kuvaus

Hanki seuraavat taidot
Kouluttajat
Mikko Alasaarela

tekoäly-yrittäjä, Inbot Oy

Mikko Alasaarela on vastuullisuusorientoitunut tekoäly-yrittäjä. Hän on perustanut ja sijoittanut useisiin teknologiayrityksiin, jotka ovat keränneet yli 30 miljoonaa dollaria ja työllistäneet yli 700 ihmistä Suomessa, Saksassa ja Yhdysvalloissa. Mikko on asunut merkittävän osan aikuisuudestaan Suomen ulkopuolella Lontoossa, San Franciscossa ja Berliinissä. Hän on kirjoittanut useita kansainvälisiä patentteja, voittanut vuoden 2006 Red Dot Design Award -palkinnon ja vuoden 2018 Global Blockchain Competition -kilpailun tekoäly-kategoriassa. 

 

Mikko on ajatusjohtaja, jolla on suuri seuraajakunta sosiaalisessa mediassa, ja hän on kärkiasiantuntija algoritmivaikuttamisessa. Kymmenet miljoonat ihmiset maailmanlaajuisesti ovat lukeneet Mikon kirjoituksia viimeisen kolmen vuoden aikana. Puheissaan Mikko tutkii teknologisen kehityksen ja globaalien trendien eturintamaa, haastaa yleisönsä maailmankatsomukset ja tarjoaa useita ”heureka-hetkiä”. Hän puhuu vaikeistakin asioista helposti lähestyttävällä ja ymmärrettävällä tavalla. 

 

Mikko Alasaarela on puhunut monissa kansainvälisissä konferensseissa kuten Web Summit, CeBit, Electronica, Tech Open Air, Arctic 15; yksityisissä johdon tapahtumissa ja yrityksissä kuten Nokia, Visma, Deutsche Telekom, BASF, Innogy, YLE, Sitra. Mikko on myös neuvonut mm. Suomen eduskuntaa tekoäly-strategiassa. 

Koulutuksen arviot

95 %

21 tyytyväisyys
16x
5x
0x
0x
0x

Arvioita antavat ainoastaan opiskelijat, joiden tili on vahvistettu


Suvi M.

Erittäin selkeä ja asiantunteva luento. Jotain kuvittelen ymmärtäneeni, vaikka aihealue on itselle outo.


Mikko Kankaanpää

Aihe on mielenkiintoinen ja keskittymistä vaativa. Hyvin pidetty koulutus.


Mariela Lampinen

Kriittistä analyysia aiheesta

Usein kysytyt kysymykset
Koulutuksen päätteeksi on kertauskyselyn aika. Kyselyn avulla voit tarkistaa, mitä olet oppinut. Kun olet läpäissyt kyselyn, saat koulutuksesta todistuksen. Voit tehdä kertauskyselyn niin monta kertaa kuin haluat.

Kertauskyselyn tuloksen on oltava vähintään 80%. Todistus löytyy suoritetun koulutuksen sivulta ja todistuksen voi ladata milloin tahansa.

Todistus on osoitus ahkeruudesta ja osaamisen kehittämisestä, joka voi auttaa sinua erottumaan esimerkiksi työnhaussa. Todistusta voi käyttää osana CV:tä (esim. LinkedIn-sivustolla) tai tulostettuna asiakirjana muiden koulutustodistusten kanssa.

Kyllä voit. Voit kerrata oppitunteja niin monta kertaa kuin haluat. Voit myös ohittaa niitä ja palata niihin myöhemmin. Kun olet suorittanut koulutuksen loppuun, voit uusia koulutuksen tai sen osia halutessasi.

Toivomme tietenkin, että näin ei tapahtuisi. Jos et kuitenkaan ole tyytyväinen koulutukseen, saat rahasi takaisin ilman sitoumuksia 7 päivän kuluessa koulutuksen ostamisesta.