Tekoäly 360: Tekoäly ja juridiikka

Kouluttajana toimii  Pasi Lehtimäki

Koulutuksessa tutustutaan henkilötietojen käsittelyn yleisiin periaatteisiin erityisesti tekoälyn kehittämisen kannalta, sekä pohditaan datan ja algoritmien hyödyntämiseen liittyviä vastuukysymyksiä. Koko kuvaus

Kokonaispituus

19 min

Oppituntien lukumäärä

7

Tyytyväisyys
Lisää opintosuunnitelmaan
Todistus
Rajaton käyttö
Mihin koulutus keskittyy

Jakso 4: Tekoäly ja juridiikka 

Tekoälyn kehittämisessä voi nousta esiin tarve hyödyntää henkilötietoja. Tekoäly 360 -koulutussarjan neljäs osa tuo esiin tietosuoja-asetuksen (GDPR) pääperiaatteita, joiden tehtävä on suojata kansalaisia ei-toivotulta tietojen hyödyntämiseltä. Koulutuksessa käsitellään myös datan ja algoritmien hyödyntämiseen liittyviä vastuukysymyksiä: kuka kantaa vastuun, jos algoritmi tekee virheen? 

Miksi katsoa koulutus? 

  • 1. Opit, mitkä ovat henkilötietojen käsittelyn yleisimmät lainmukaiset periaatteet. 
  • 2. Opit, mitä on profilointi, ja miten se hyödyntää dataa. 
  • 3. Opit, miten vastuu dataa hyödyntävissä hankkeissa jakaantuu toteutuksen sekä viranomaistoiminnan näkökulmasta. 

Tekoäly 360 -koulutussarja 

Data ja algoritmit muuttavat maailmaa kokonaisvaltaisesti. Tekoäly 360 -koulutussarja johdattaa sinut datan ja analytiikan perusteisiin sekä sen mahdollistamien toimintatapojen uudistumisen mahdollisuuksiin. Koulutussarjassa perehdytään aikakautemme avainteknologiaan: miten kone oppii? Miten voimme hyödyntää koneoppimista? Tekoälyn hyödyntäminen nojautuu vahvasti dataan, ja erityisesti henkilötietojen hyödyntäminen nostaa esiin relevantteja juridisia kysymyksiä, joihin koulutussarja tarjoaa useita erilaisia näkökulmia. Koulutussarjan lopussa perehdytään datan ja algoritmien kehittämisen eettisiin kysymyksiin. 

Koko kuvaus

Hanki seuraavat taidot
Kouluttajat
Pasi Lehtimäki

johtava konsultti, tekoäly ja johtaminen, Gofore Oyj

Pasi on kokenut analytiikan, ohjelmistokehityksen ja johtamisen asiantuntija. Vahvan pohjan analytiikkaosaamiselle antaa tohtorin tutkinto Aalto yliopistossa, jossa Pasi on tutkinut koneoppimista, neuroverkkoja ja tekoälyä. Hänellä on myös yli 10 vuoden kokemus suurten ja integraatiopainotteisten ohjelmistoratkaisujen kehityksestä ja ohjelmistoliiketoiminnasta monissa eri rooleissa. Pasilla on myös vuosien kokemus sekä työn, ihmisten, ohjelmistotuotteiden että liiketoiminnan johtamisesta. Hänen syvällinen ymmärryksensä johtamisesta ja päätöksenteosta, datasta ja sen käyttömahdollisuuksista sekä ohjelmistoratkaisuista auttaa löytämään sopivan teknisen ratkaisun, jossa yrityksen tiedolla johtamisen tarpeet täytetään oikein jalostetulla ja tehokkaasti hyödynnetyllä datalla. Pasi on vetänyt kymmeniä tekoälyvalmennuksia johtamisesta ja kehittämisestä vastuussa oleville yksiköille. 

Koulutuksen arviot

94 %

7 tyytyväisyys
5x
2x
0x
0x
0x

Arvioita antavat ainoastaan opiskelijat, joiden tili on vahvistettu


Matti Venho

Olennaiset asiat esitettiin tiiviisti ja selkeästi. Erinomainen kouluttaja!

Usein kysytyt kysymykset
Koulutuksen päätteeksi on kertauskyselyn aika. Kyselyn avulla voit tarkistaa, mitä olet oppinut. Kun olet läpäissyt kyselyn, saat koulutuksesta todistuksen. Voit tehdä kertauskyselyn niin monta kertaa kuin haluat.

Kertauskyselyn tuloksen on oltava vähintään 80%. Todistus löytyy suoritetun koulutuksen sivulta ja todistuksen voi ladata milloin tahansa.

Todistus on osoitus ahkeruudesta ja osaamisen kehittämisestä, joka voi auttaa sinua erottumaan esimerkiksi työnhaussa. Todistusta voi käyttää osana CV:tä (esim. LinkedIn-sivustolla) tai tulostettuna asiakirjana muiden koulutustodistusten kanssa.

Kyllä voit. Voit kerrata oppitunteja niin monta kertaa kuin haluat. Voit myös ohittaa niitä ja palata niihin myöhemmin. Kun olet suorittanut koulutuksen loppuun, voit uusia koulutuksen tai sen osia halutessasi.

Toivomme tietenkin, että näin ei tapahtuisi. Jos et kuitenkaan ole tyytyväinen koulutukseen, saat rahasi takaisin ilman sitoumuksia 7 päivän kuluessa koulutuksen ostamisesta.