Tekoäly 360: Tekoäly ja etiikka

Kouluttajana toimii  Pasi Lehtimäki

Koulutuksessa pohditaan tekoälyn etiikkaa ajatusvääristymien, syrjinnän ja läpinäkyvyyden kautta.

145,00 € sisältää ALV:n

Koulutuksen kokonaiskesto

20 min

Oppituntien lukumäärä

7

Tyytyväisyys
Lisää opintosuunnitelmaan
Todistus
Rajaton käyttö
Mihin koulutus keskittyy

Jakso 5: Tekoäly ja etiikka 

Juridiikka ei kykene säätelemään tarkasti, mitä datan ja algoritmien avulla saa tehdä. Tästä syystä organisaatioilla onkin pyrkimys kehittää omat eettiset sääntönsä, jotka ohjaavat algoritmien kehittämistä. Tekoäly 360 -koulutussarjan viidennessä osassa perehdytään tärkeimpiin ihmisille tyypillisiin ajatusvääristymiin, jotka vaikeuttavat tätä kehitystyötä. Koulutuksessa käsitellään myös algoritmien harjoittamaa syrjintää, sekä tekoälyratkaisujen läpinäkyvyyttä esimerkkien avulla. 

Miksi katsoa koulutus? 

  1. Opit, mitkä ovat yleisimmät ajatusvääristymät koskien tekoälyratkaisuja. 
  2. Opit, mistä voi johtua, että tekoälyratkaisu syrjii päätöksenteossa. 
  3. Opit, miten tekoälyratkaisun läpinäkyvyyttä tarkastellaan eri näkökulmista. 

Tekoäly 360 -koulutussarja 

Data ja algoritmit muuttavat maailmaa kokonaisvaltaisesti. Tekoäly 360 -koulutussarja johdattaa sinut datan ja analytiikan perusteisiin sekä sen mahdollistamien toimintatapojen uudistumisen mahdollisuuksiin. Koulutussarjassa perehdytään aikakautemme avainteknologiaan: miten kone oppii? Miten voimme hyödyntää koneoppimista? Tekoälyn hyödyntäminen nojautuu vahvasti dataan, ja erityisesti henkilötietojen hyödyntäminen nostaa esiin relevantteja juridisia kysymyksiä, joihin koulutussarja tarjoaa useita erilaisia näkökulmia. Koulutussarjan lopussa perehdytään datan ja algoritmien kehittämisen eettisiin kysymyksiin. 

Koko kuvaus

Hanki seuraavat taidot

Lisenssillä saat tämän ja kaikki muut koulutukset rajattomasti käyttöösi.

Osta tämä koulutus 145,00 €
Pasi Lehtimäki

Pasi Lehtimäki

johtava konsultti, tekoäly ja johtaminen, Gofore Oyj

Pasi on kokenut analytiikan, ohjelmistokehityksen ja johtamisen asiantuntija. Vahvan pohjan analytiikkaosaamiselle antaa tohtorin tutkinto Aalto yliopistossa, jossa Pasi on tutkinut koneoppimista, lue lisääneuroverkkoja ja tekoälyä. Hänellä on myös yli 10 vuoden kokemus suurten ja integraatiopainotteisten ohjelmistoratkaisujen kehityksestä ja ohjelmistoliiketoiminnasta monissa eri rooleissa. Pasilla on myös vuosien kokemus sekä työn, ihmisten, ohjelmistotuotteiden että liiketoiminnan johtamisesta. Hänen syvällinen ymmärryksensä johtamisesta ja päätöksenteosta, datasta ja sen käyttömahdollisuuksista sekä ohjelmistoratkaisuista auttaa löytämään sopivan teknisen ratkaisun, jossa yrityksen tiedolla johtamisen tarpeet täytetään oikein jalostetulla ja tehokkaasti hyödynnetyllä datalla. Pasi on vetänyt kymmeniä tekoälyvalmennuksia johtamisesta ja kehittämisestä vastuussa oleville yksiköille. 

Kaikki kouluttajan koulutukset Pasi Lehtimäki

Koulutuksen arviot

88 %

5 tyytyväisyys
2x
3x
0x
0x
0x

Matti Venho

Koulutussarja oli erinomainen ja käytännönläheinen kokonaisuus tekoäly-maallikoille.


Olli Korpinen

”Food for thought” kuvaa parhaiten

Miten opiskelen koulutuksia?

Koulutus koostuu lyhyistä videoista, kertauskyselystä sekä muusta opiskelua tukevasta materiaalista. Voit katsoa videoita milloin tahansa, niin monta kertaa kuin haluat. Suoritettuasi koulutuksen saat siitä todistuksen.

Koulutuksen päätteeksi on kertauskyselyn aika. Kyselyn avulla voit tarkistaa, mitä olet oppinut. Kun olet läpäissyt kyselyn, saat koulutuksesta todistuksen. Voit tehdä kertauskyselyn niin monta kertaa kuin haluat.
Kertauskyselyn tuloksen on oltava vähintään 80 %. Todistus löytyy suoritetun koulutuksen sivulta ja todistuksen voi ladata milloin tahansa.
Todistus on osoitus ahkeruudesta ja osaamisen kehittämisestä, joka voi auttaa sinua erottumaan esimerkiksi työnhaussa. Todistusta voi käyttää osana CV:tä (esim. LinkedIn-sivustolla) tai tulostettuna asiakirjana muiden koulutustodistusten kanssa.
Kyllä voit. Voit kerrata oppitunteja niin monta kertaa kuin haluat. Voit myös ohittaa niitä ja palata niihin myöhemmin. Kun olet suorittanut koulutuksen loppuun, voit uusia koulutuksen tai sen osia halutessasi.
Toivomme tietenkin, että näin ei tapahtuisi. Jos et kuitenkaan ole tyytyväinen koulutukseen, saat rahasi takaisin ilman sitoumuksia 7 päivän kuluessa koulutuksen ostamisesta.