Tekoäly 360: Analytiikan perusteet

Kouluttajana toimii  Pasi Lehtimäki

Mitä ovat analytiikka, tekoäly ja koneoppiminen? Mitä analytiikan lajeja on olemassa? Ota haltuun analytiikan perusteet!

Kokonaispituus

14 min

Oppituntien lukumäärä

6

Tyytyväisyys
Lisää opintosuunnitelmaan
Todistus
Rajaton käyttö
Mihin koulutus keskittyy

Jakso 1: Analytiikan perusteet 

Analytiikan perusteet -koulutuksessa tutustutaan organisaatioiden erilaisiin toimintamalleihin, kiinnittäen erityistä huomiota datan ja algoritmien laajenevan käytön mahdollistamiin muutoksiin toimintamalleissa. Lisäksi koulutuksessa esitellään yleisimmät analytiikan hyödyntämisen muodot esimerkein, avaten datan ja algoritmien mahdollisuuksia organisaatioille lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. 

Miksi katsoa koulutus? 

  • Tiedät, mitkä ovat organisaatioiden yleisimmät toimintamallit analytiikan suhteen. 
  • Opit, mitkä ovat yleisimmät analytiikan ja datan hyödyntämisen muodot. 
  • Havaitset, miten data ja analytiikka muuttavat toimintaa isossa kuvassa. 

Tekoäly 360 -koulutussarja 

Data ja algoritmit muuttavat maailmaa kokonaisvaltaisesti. Tekoäly 360 -koulutussarja johdattaa sinut datan ja analytiikan perusteisiin sekä sen mahdollistamien toimintatapojen uudistumisen mahdollisuuksiin. Koulutussarjassa perehdytään aikakautemme avainteknologiaan: miten kone oppii? Miten voimme hyödyntää koneoppimista? Tekoälyn hyödyntäminen nojautuu vahvasti dataan, ja erityisesti henkilötietojen hyödyntäminen nostaa esiin relevantteja juridisia kysymyksiä, joihin koulutussarja tarjoaa useita erilaisia näkökulmia. Koulutussarjan lopussa perehdytään lisäksi datan ja algoritmien kehittämisen eettisiin kysymyksiin. 

Koko kuvaus

Hanki seuraavat taidot
Kouluttajat
Pasi Lehtimäki

johtava konsultti, tekoäly ja johtaminen, Gofore Oyj

Pasi on kokenut analytiikan, ohjelmistokehityksen ja johtamisen asiantuntija. Vahvan pohjan analytiikkaosaamiselle antaa tohtorin tutkinto Aalto yliopistossa, jossa Pasi on tutkinut koneoppimista, neuroverkkoja ja tekoälyä. Hänellä on myös yli 10 vuoden kokemus suurten ja integraatiopainotteisten ohjelmistoratkaisujen kehityksestä ja ohjelmistoliiketoiminnasta monissa eri rooleissa. Pasilla on myös vuosien kokemus sekä työn, ihmisten, ohjelmistotuotteiden että liiketoiminnan johtamisesta. Hänen syvällinen ymmärryksensä johtamisesta ja päätöksenteosta, datasta ja sen käyttömahdollisuuksista sekä ohjelmistoratkaisuista auttaa löytämään sopivan teknisen ratkaisun, jossa yrityksen tiedolla johtamisen tarpeet täytetään oikein jalostetulla ja tehokkaasti hyödynnetyllä datalla. Pasi on vetänyt kymmeniä tekoälyvalmennuksia johtamisesta ja kehittämisestä vastuussa oleville yksiköille. 

Koulutuksen arviot

86 %

14 tyytyväisyys
5x
8x
1x
0x
0x

Arvioita antavat ainoastaan opiskelijat, joiden tili on vahvistettu


Hannu Valjakka

Hyvä perussetti


Kaija R.

Kiinnostavasti esitetty aihe


Jussi Nurminen

Mainiota!

Usein kysytyt kysymykset
Koulutuksen päätteeksi on kertauskyselyn aika. Kyselyn avulla voit tarkistaa, mitä olet oppinut. Kun olet läpäissyt kyselyn, saat koulutuksesta todistuksen. Voit tehdä kertauskyselyn niin monta kertaa kuin haluat.

Kertauskyselyn tuloksen on oltava vähintään 80%. Todistus löytyy suoritetun koulutuksen sivulta ja todistuksen voi ladata milloin tahansa.

Todistus on osoitus ahkeruudesta ja osaamisen kehittämisestä, joka voi auttaa sinua erottumaan esimerkiksi työnhaussa. Todistusta voi käyttää osana CV:tä (esim. LinkedIn-sivustolla) tai tulostettuna asiakirjana muiden koulutustodistusten kanssa.

Kyllä voit. Voit kerrata oppitunteja niin monta kertaa kuin haluat. Voit myös ohittaa niitä ja palata niihin myöhemmin. Kun olet suorittanut koulutuksen loppuun, voit uusia koulutuksen tai sen osia halutessasi.

Toivomme tietenkin, että näin ei tapahtuisi. Jos et kuitenkaan ole tyytyväinen koulutukseen, saat rahasi takaisin ilman sitoumuksia 7 päivän kuluessa koulutuksen ostamisesta.