Tehokas puheeksi ottaminen

Katsottavissa 1.6. asti

Kouluttajana toimii  Totti Karpela

Sopii kuunteluun

Miten lähestyä vaikeita aiheita, ja milloin on oikea aika tehdä niin? Kuinka hallitaan omia tunteita vaikeiden asioiden äärellä, ja autetaan vastapuolta samassa tehtävässä? Koko kuvaus

284,00 € sisältää ALV:n

Kokonaispituus

40 min

Oppituntien lukumäärä

8

Tyytyväisyys
Lisää opintosuunnitelmaan
Todistus
Rajaton käyttö
Mihin koulutus keskittyy

Puheeksi ottamisen taito, silloin kun pitää keskustella vaikeista aiheista kollegan, alaisen, esihenkilön, asiakkaan tai yhteistyökumppanin kanssa.  

Usein työpaikan ilmapiiriin vaikuttaa tilanteet, jotka ulkopuolisen silmin tarkasteltuna eivät vaikuta suurilta, mutta organisaation sisällä niistä on saattanut muodostua ”Virtahepo olohuoneessa” tilanteeksi.  

Monille ihmisille on vaikeaa ottaa epämiellyttäviä tai harmittavia asioita puheeksi. Omien tunteiden käsittely saattaa olla vaikeaa, pelätään toisen ihmisen reagointia tai kuvitellaan puheeksi ottamisen vievän tilannetta huonompaan suuntaan. Epäonnistunut puheeksi ottaminen voi myös jättää varsinaisen ongelmatilanteen hämärän peittoon eikä toivottua tulosta saada aikaiseksi. Usein puheeksi ottaminen koetaan vaikeaksi niissä tilanteissa, joissa toisen osapuolen epäillään syyllistyneen vastuuttomaan työkäyttäytymiseen, työpaikkakiusaamiseen tai seksuaaliseen häirintään. Tämä kokonaisuus käsittelee omien tunnetilojen kohtaamista, luo selkeän toimintamallin puheeksi otto tilanteeseen ja tarjoaa toimintamalleja tilanteen jatko selvittelyyn. 

Sisältö sopii kaikille esihenkilöroolissa toimiville, mutta myös muillekin ammattilaisille, jotka omassa roolissaan joutuvat hoitamaan vaikeita puheeksiottotilanteita.  

Koko kuvaus

Hanki seuraavat taidot
Kouluttajat
Totti Karpela

Asiantuntija, mielenrauha oy

Totti Karpela on yli kahden vuosikymmenen ajan työskennellyt organisaatioissa esiintyvän ongelmakäyttäytymisen parissa niin valtionhallinnon kuin siviilielämän lue lisääpalveluksessakin. Valtionhallinnosta hankitun kattavan kouluttajakokemuksen lisäksi on Totti ehtinyt kouluttaa siviiliorganisaatioita jo vuodesta 1998 alkaen. Nykyisin lähes jokaisella mantereelle vuosittain kouluttava Totti on ehtinyt kerätä kokemuksia laaja-alaisesti eri teollisuuden alojen sekä asiantuntija- ja palvelualojen edustajien kouluttamisesta ja konsultoinnista. Totti on toiminut pitkään merkittävien organisaatioiden asiakaspalvelun kehittämisen parissa haasteellisten ja vaativien palvelutilanteiden sekä asiakkaiden osalta. Erityisosaamisalueena on pitkä kokemus esimiesten ja johtoryhmien valmentamisesta myös työpaikan sisäisten konflikti- ja viestintälanteiden sekä toimintamallien kehittämiseksi.    Totti toimii Mielenrauhan toimitusjohtajana ja pääkouluttajana, sekä projektiluontoisesti erilaisissa kansainvälisissä asiantuntijatehtävissä mm. Euroopan neuvoston ja ETYJ:n palveluksessa. Noin puolet vuodesta Totti asuu Hong Kongissa, jossa hän toimii myös Peace of Mindin Ltd. pääkouluttajana ja toimitusjohtajana.     Kahden yrityksen toimitusjohtajuuden lisäksi Totti toimii kansainvälisen asiantuntijajärjestö AETAP:n (Association Of European Threat Assessment Professionals) hallituksessa. Totti Karpelalta löytyy myös ensimmäisenä Yhdysvaltojen ulkopuolisena ammattilaisena CTM-akkreditointi. Tutkintoon edellytetään todistettu kokemus toimimisesta väkivaltariskien ehkäisyn parissa ja laajan ammatillisen kirjallisuuden sekä uusimpien tutkimustietojen hallitsemista. Tutkintoon kuuluu juridiikan, kriminaalipsykologian, kuulusteluopin sekä riskienhallinnan alueita.  

Koulutuksen arviot

86 %

38 tyytyväisyys
20x
11x
6x
1x
0x

Arvioita antavat ainoastaan opiskelijat, joiden tili on vahvistettu


Petri N.

Taas tuli hyviä työkaluja elämään.


Markku L.

ERITTÄIN HYVÄ


Juha-Pekka K.

Hyvä

Usein kysytyt kysymykset
Koulutuksen päätteeksi on kertauskyselyn aika. Kyselyn avulla voit tarkistaa, mitä olet oppinut. Kun olet läpäissyt kyselyn, saat koulutuksesta todistuksen. Voit tehdä kertauskyselyn niin monta kertaa kuin haluat.

Kertauskyselyn tuloksen on oltava vähintään 80 %. Todistus löytyy suoritetun koulutuksen sivulta ja todistuksen voi ladata milloin tahansa.

Todistus on osoitus ahkeruudesta ja osaamisen kehittämisestä, joka voi auttaa sinua erottumaan esimerkiksi työnhaussa. Todistusta voi käyttää osana CV:tä (esim. LinkedIn-sivustolla) tai tulostettuna asiakirjana muiden koulutustodistusten kanssa.

Kyllä voit. Voit kerrata oppitunteja niin monta kertaa kuin haluat. Voit myös ohittaa niitä ja palata niihin myöhemmin. Kun olet suorittanut koulutuksen loppuun, voit uusia koulutuksen tai sen osia halutessasi.

Toivomme tietenkin, että näin ei tapahtuisi. Jos et kuitenkaan ole tyytyväinen koulutukseen, saat rahasi takaisin ilman sitoumuksia 7 päivän kuluessa koulutuksen ostamisesta.