Saavutettava keskustelu

Kouluttajana toimii  Sanna-Leena Knuuttila

Saavutettava keskustelutilanne on hetki, jossa rakennetaan yhteisymmärrys keskustelijoiden välille. Kuulostaako hyvältä? Hyvä - hyppää mukaan koulutukseen! Koko kuvaus

Kokonaispituus

14 min

Oppituntien lukumäärä

4

Tyytyväisyys
Lisää opintosuunnitelmaan
Rajaton käyttö
Mihin koulutus keskittyy

Selkeä ja saavutettava keskustelutilanne ei tarkoita pelkästään selkeää artikulaatiota tai helppoja sanoja. Se pitää sisällään myös kohtaamisen, eleitä ja ilmeitä sekä vuorottelun sujuvuuden. Saavutettava keskustelutilanne on hetki, jossa rakennetaan yhteisymmärrys keskustelijoiden välille.  

Tämä koulutus… 

  • Sisältää konkreettisia ja käytännönläheisiä ohjeita ja -vinkkejä siitä, miten keskustelusta saadaan selkeä.  
  • Auttaa hahmottamaan keskustelutilanteen rakentamista.  
  • Antaa tukea erilaisten henkilöiden kanssa vuorovaikuttamiseen ja haastaviin vuorovaikutustilanteisiin.  

Koulutus sopii henkilöille, jotka kohtaavat työssään esim. tiimien jäseniä, asiakkaita tai muita henkilöitä, joiden äidinkieli ei ole suomi, ikäihmisiä, mielenterveys- ja päihdekuntoutujia jne.  

Koko kuvaus

Hanki seuraavat taidot
Kouluttajat
Sanna-Leena Knuuttila

FM, selkokielen kouluttaja, selkomukauttaja ja selkokirjailija.

FM, selkokielen kouluttaja, selkomukauttaja ja selkokirjailija

Selkenee

Sanna-Leena Knuuttila on koulutukseltaan filosofian maisteri, ja toimii tällä hetkellä yrittäjänä.

Knuutila on toiminut selkokielen parissa vuodesta 2016, ja on Selkokeskuksen kouluttama selkokielen asiantuntija. Knuutila on mukana myös Selkokeskuksen selkokielen kirjoittamisen ja kouluttamisen asiantuntijatiimeissä.

Työkseen Knuutila kouluttaa eri työyhteisöjen työntekijöitä kirjoittamaan selkokieltä ja puhumaan selkokielellä. Tämän lisäksi hän selkomukauttaa eli kääntää yleiskielistä tekstiä selkokielelle yksityisille ja julkisille toimijoille silloin, kun tekstin kohderyhmänä ovat lukijat, jotka hyötyvät selkokielestä.

Knuutila on myös selkokirjailija, joka kirjoittaa selkokielistä, aikuisille suunnattua kaunokirjallisuutta. Knuutilalta on julkaistu suomalaisen naisen sotahistoriaan pohjautuvat trilogia ja pian julkaistaan hänen ensimmäisen selkomukautuksensa Marko Hautalan kauhuteoksesta Pimeän arkkitehti.

Sanataideohjaajana Knuutila opettaa luovaa kirjoittamista ja elämäkerrallista kirjoittamista muun muassa ala- ja yläkouluissa sekä kansalaisopistoissa. Hän on myös ohjannut sanataidepajoja ikäihmisten palvelukodeissa.

Koulutuksen arviot

100 %

2 tyytyväisyys
2x
0x
0x
0x
0x

Arvioita antavat ainoastaan opiskelijat, joiden tili on vahvistettu


ja lisää arvostelu ensimmäisenä.