Perehdytyksen 5 sudenkuoppaa

Kouluttajana toimii  Reetta Kiukainen ja Pauliina Pihlajaniemi

Miten varmistat onnistuneen perehdytyksen?

Kokonaispituus

32 min

Oppituntien lukumäärä

7

Tyytyväisyys
Lisää opintosuunnitelmaan
Todistus
Rajaton käyttö
Mihin koulutus keskittyy

Perehdyttäminen on työntekijäkokemuksen kulmakivi. Laadukas perehdytysprosessi on tutkitusti jopa merkittävin työn laatua, tuottavuutta ja sitoutumista vauhdittava tekijä. Samalla, uudet työskentelytavat ovat haastaneet perehdyttämistä, kun työyhteisöt ovat hajautuneet ja työtä tehdään etäältä kotikonttoreilta käsin.  

Perehdytyksen 5 sudenkuoppaa -koulutuksessa syvennymme perehdytyksen yleisimpiin haasteisiin sekä niiden ratkaisuihin. Tarkastelemme perehdyttämistä niin käytännön evidenssin kuin tuoreimman psykologisen tutkimuksen valossa ja tarjoamme konkreettisia työkaluja, joilla rakentaa ja kehittää työntekijälähtöistä perehdytysprosessia. 

Koulutuksesta saat haltuusi tuoreita näkökulmia ja toimivia käytäntöjä onnistuneeseen perehdyttämiseen. Koulutus on kompaktiudessaan kattava ja käytännönläheinen, jossa tarjotaan työkaluja ja ratkaisuja tyypillisimpiin perehdyttämisen sudenkuoppiin. Koulutus sopii kaikille, joiden työnkuvaan kuuluu perehdyttäminen. Voit olla esimerkiksi esihenkilö, tiiminvetäjä tai työskennellä HR:n parissa. 

Koko kuvaus

Hanki seuraavat taidot
Kouluttajat
Reetta Kiukainen

Kehittämiskonsultti ja yhteisömanageri, Psycon Oy

Reetta Kiukainen on utelias ja avarakatseinen kasvatustieteilijä, joka syttyy erilaisten ihmisten ja toimintaympäristöjen kohtaamisista. Hänen työnsä keskiössä ovat erilaiset organisaatioiden kehittämistehtävät, joissa tavoitteena on vahvistaa johtamistaitoja, osaamista sekä hyvinvointia. Perehtymistä Reetta on tarkastellut monesta eri roolista käsin – toimiessaan itse esihenkilönä sekä tukiessaan asiakkaitaan rakentamaan heidän näköistä ja samalla työntekijälähtöistä perehdytysprosessia. Valmennus- ja kehittämistyössään Reetta kokee suurinta intoa, kun voi tukea ihmisiä oivaltamaan, tunnistamaan omia vahvuuksiaan ja rakentamaan yksilöllistä kehittymispolkuaan.


Pauliina Pihlajaniemi

Kehittämiskonsultti, Psycon Oy

Pauliina Pihlajaniemi on Psyconilla kehittämiskonsulttina työskentelevä kasvatuspsykologi, jonka keskeisenä missiona on rakentaa parempaa työelämää ja johtamista. Hän työskentelee erilaisten organisaatioiden kehittämistehtävien parissa, joissa tavoitteena on vahvistaa johtamis- ja työyhteisötaitoja, osaamista sekä työkykyä. Perehtyminen on Pauliinalle tuttu teema monesta eri kontekstista; niin perehtyessään itse erilaisissa yhteyksissä työntekijänä, perehdyttäessään esihenkilönä kuin tukiessaan asiakkaitaan rakentamaan vaikuttavaa perehdytystä. Pauliina tuntee merkityksellisyyttä työssään ja saa parhaita onnistumisen kokemuksia, kun huomaa, että ihmiset tulevat tietoisemmiksi omasta potentiaalistaan, oivaltavat ja etenevät urallaan oman näköisten askelten kautta.

Koulutuksen arviot

90 %

2 tyytyväisyys
1x
1x
0x
0x
0x

Arvioita antavat ainoastaan opiskelijat, joiden tili on vahvistettu


ja lisää arvostelu ensimmäisenä.
Usein kysytyt kysymykset
Koulutuksen päätteeksi on kertauskyselyn aika. Kyselyn avulla voit tarkistaa, mitä olet oppinut. Kun olet läpäissyt kyselyn, saat koulutuksesta todistuksen. Voit tehdä kertauskyselyn niin monta kertaa kuin haluat.

Kertauskyselyn tuloksen on oltava vähintään 80%. Todistus löytyy suoritetun koulutuksen sivulta ja todistuksen voi ladata milloin tahansa.

Todistus on osoitus ahkeruudesta ja osaamisen kehittämisestä, joka voi auttaa sinua erottumaan esimerkiksi työnhaussa. Todistusta voi käyttää osana CV:tä (esim. LinkedIn-sivustolla) tai tulostettuna asiakirjana muiden koulutustodistusten kanssa.

Kyllä voit. Voit kerrata oppitunteja niin monta kertaa kuin haluat. Voit myös ohittaa niitä ja palata niihin myöhemmin. Kun olet suorittanut koulutuksen loppuun, voit uusia koulutuksen tai sen osia halutessasi.

Toivomme tietenkin, että näin ei tapahtuisi. Jos et kuitenkaan ole tyytyväinen koulutukseen, saat rahasi takaisin ilman sitoumuksia 7 päivän kuluessa koulutuksen ostamisesta.