Palautekulttuurin kolme steppiä

Tähtiluokitus täytettyStar_StrokedTähtiluokitusta ei ole täytetty

Kouluttajana toimii Piia Raidén ja Mikko Kalliola

Oppituntien lukumäärä:
6
Koulutuksen kokonaiskesto:
31 min

Rahat takaisin -takuu, Todistus, Rajaton käyttö

Osta lisenssi 83€/kk

Lisenssillä saat tämän ja kaikki muut koulutukset rajattomasti käyttöösi.

Osta tämä koulutus 145,00 €

Mitä opit tässä koulutuksessa

Mitkä ovat palautekulttuurin kolme askelta? Entä mitä tarkoittaa palautteen antamisen Motorola-malli?

Tässä koulutuksessa opit seuraavat taidot

Yrityskulttuuri Tiimin johtaminen Palautetaidot

Palauteen magiikan oppiminen voi olla yrityksenne paras kehittämisen työkalu. Parhaimmillaan hyvä palaute herättää oman arvoneutraalin arvion tilanteesta ja tämä oivallus yhdistettynä haluun kehittyä saa aikaiseksi pysyviä muutoksia. Tämän päivän palaute ei vyöry esimieheltä alaisille vaan perustuu tasa-arvoiseen dialogiin. Tämän vuoksi hyvä palaute on koko tiimin yhteinen lahja. 

Tässä koulutuksessa Piia Raidén ja Mikko Kalliola esittelevät palautepyramidin, jonka pohjalta organisaation palautekulttuuri rakentuu. 

Tämä valmennus sopii kaikille tiimityötä tekeville, ei ainoastaan esimiehille.  

Miksi katsoa koulutus? 

Koulutuksessa saat vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: 

  1. Miksi palautetta annetaan? 
  2. Miten palaute saadaan konvertoitua muutokseksi? 
  3. Miten palautteenanto tulee osaksi oppivaa organisaatiota? 

Koulutuksen sisältö

Palautteen perusteet

7:07

Palautepyramidi
Yhteenveto ja kertauskysely
Koulutuksen kokonaiskesto
31 min
Osta lisenssi 83€/kk

Lisenssillä saat tämän ja kaikki muut koulutukset rajattomasti käyttöösi.

Osta tämä koulutus 145,00 €
Piia Raidén

Piia Raidén

Asiakkuusjohtaja, Aava & Bang

Piia Raidénilla on kokemusta yli 20 vuotta finanssialalta asiakkuuksien johtamisesta, tuloksellisesta myyntityöstä, myynnin johtamisesta, sekä lue lisääpaikallisjohtajan tehtävistä. Henkilöstöjohdon opinnot, sekä pedagoginen pätevyys tukevat työskentelyä myös usean vuoden ajan esimies- ja työyhteisövalmennusten toteuttajana, liiketoiminnan kehittäjänä, sekä työeläkeyhtiön työkykyjohtamisen kehityspäällikkönä.     Piian vahvuus on verkostojen luominen, yrityskulttuurin rakentaminen, liiketoiminnan kehittäminen ja asiakkaiden kokonaisvaltaisen, sisäisen sekä ulkoisen markkinointivahvuuden löytäminen. Tärkein onnistumisen mittari Piialla on asiakkaan kanssa yhdessä asetettujen tavoitteiden saavuttaminen kasvumarkkinoinnin keinoin. Piia vastaa myös Aava & Bangin toiminnasta Pirkanmaan alueella. 

Kaikki kouluttajan koulutukset Piia Raidén
Mikko Kalliola

Mikko Kalliola

Luova johtaja, Aava & Bang Oy

Mikko Kalliola on vuosien varrella valmentanut satoja yrityksiä ja tiimejä huippuarvioin ja vaikuttavin tuloksin.     Puhetilaisuuksissa hän saa kiitosta lue lisääomaperäisestä näkökulmasta, räjähtävästä energiasta ja ylitsepursuavasta huumorista. Hänen esiintymistään on luonnehdittu seuraavasti: "Jotain herätyskokouksen ja stand-up komiikan välillä. Tarinoita, joiden yhteys omaan työhön aukeaa ydinlatauksen voimalla!".    Puhetilaisuuksien lisäksi yli 20 vuoden markkinointikokemuksella Mikko on ollut mukana sadoissa myynnin ja markkinoinnin projekteissa, aina strategisesta suunnittelusta käytännön toteutukseen.    Mikko on tunnettu yhtenä Aava & Bang Oy:n perustajista ja luovana johtajana, Lilithin Kuolleistaherättäjänä, Speakersforumin puhujana, sekä TV:stä tuttuna reality-isänä.   

Kaikki kouluttajan koulutukset Mikko Kalliola

Koulutuksen arviot

76 %

11 tyytyväisyys
3x
5x
1x
2x
0x

Juha S.

.


Merja R.

Hyvä koulutus, loistavasti käytetty esimerkkejä apuna. Hyvät kouluttajat


Eija K.

Iso peukku!

Miten opiskelen koulutuksia?

Koulutus koostuu lyhyistä videoista, kertauskyselystä sekä muusta opiskelua tukevasta materiaalista. Voit katsoa videoita milloin tahansa, niin monta kertaa kuin haluat. Suoritettuasi koulutuksen saat siitä todistuksen.

Koulutuksen päätteeksi on kertauskyselyn aika. Kyselyn avulla voit tarkistaa, mitä olet oppinut. Kun olet läpäissyt kyselyn, saat koulutuksesta todistuksen. Voit tehdä kertauskyselyn niin monta kertaa kuin haluat.
Kertauskyselyn tuloksen on oltava vähintään 80 %. Todistus löytyy suoritetun koulutuksen sivulta ja todistuksen voi ladata milloin tahansa.
Todistus on osoitus ahkeruudesta ja osaamisen kehittämisestä, joka voi auttaa sinua erottumaan esimerkiksi työnhaussa. Todistusta voi käyttää osana CV:tä (esim. LinkedIn-sivustolla) tai tulostettuna asiakirjana muiden koulutustodistusten kanssa.
Kyllä voit. Voit kerrata oppitunteja niin monta kertaa kuin haluat. Voit myös ohittaa niitä ja palata niihin myöhemmin. Kun olet suorittanut koulutuksen loppuun, voit uusia koulutuksen tai sen osia halutessasi.
Toivomme tietenkin, että näin ei tapahtuisi. Jos et kuitenkaan ole tyytyväinen koulutukseen, saat rahasi takaisin ilman sitoumuksia 7 päivän kuluessa koulutuksen ostamisesta.