Ota haltuun saavutettavan verkkopalvelun kulmakivet

Saatavana myös pelkkänä äänenä Saatavana myös pelkkänä äänenä
Oppituntien lukumäärä:
11
Koulutuksen kokonaiskesto:
1:03 h

Rahat takaisin -takuu, Todistus, Rajaton käyttö

Osta lisenssi 83€/kk

Lisenssillä saat tämän ja kaikki muut koulutukset rajattomasti käyttöösi.

Osta tämä koulutus 284,00 €

Mitä opit tässä koulutuksessa

Miksi ja miten saavutettavia digipalveluja tulisi tuottaa, mitä saavutettavuusvaatimusten täyttäminen vaatii ja miten viedä saavutettavuutta omassa organisaatiossa eteenpäin.

Tässä koulutuksessa opit seuraavat taidot

Saavutettavuus Tuotekehitys

Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta vaatii julkishallinnon sekä muutamien yksityisten toimijoiden digipalveluilta saavutettavuutta. Lisäksi muutaman vuoden päästä EU:n esteettömyysdirektiivi tulee vaatimaan esim. saavutettavia verkkokauppoja. Saavutettavuuden huomioiminen vaatii organisaatioilta asian syvällistä ymmärrystä, hyvissä ajoin tehtäviä toimenpiteitä ja pysyviä muutoksia toimintatapoihin.  


Miksi katsoa koulutus? 

  1. Ymmärrät, miksi saavutettavuuden huomioiminen digipalveluissa on tärkeää. 
  2. Tiedät, miten saavutettavia digipalveluita tulisi tuottaa. 
  3. Tunnistat digipalveluiden tyypillisiä saavutettavuuspuutteita. 
  4. Ymmärrät, mitä toimenpiteitä saavutettavuusvaatimusten täyttäminen vaatii. 
  5. Saat konkreettisia vinkkejä siihen, miten saavutettavuutta tulisi omassa organisaatiossa viedä eteenpäin. 

Koulutus sopii kaikille digipalveluiden tuottamiseen osallistuville henkilöille. Koulutuksessa tarjotaan vinkkejä mm. palvelunomistajille, hankintoihin, suunnittelijoille, toteuttajille sekä sisällöntuottajille.  

Koulutuksen sisältö

Mitä saavutettavuus on ja miksi se tulee huomioida?
Saavutettavuusvaatimukset eri rooleissa toimiville
Saavutettavuuden toimenpiteet
Yhteenveto ja kertauskysely

3:56


testi
Koulutuksen kokonaiskesto
1:03 h
Osta lisenssi 83€/kk

Lisenssillä saat tämän ja kaikki muut koulutukset rajattomasti käyttöösi.

Osta tämä koulutus 284,00 €
Annika Valtari

Annika Valtari

UX & Accessibility Lead, Eficode Oy

Annika on diplomi-insinööri, joka on työskennellyt saavutettavuuden, käyttökokemuksen ja käyttäjäkeskeisen suunnittelun lue lisääparissa lähes 13 vuotta Adagella ja Eficodella. Hän on ollut mukana kehittämässä satoja digipalveluita tehden mm. käyttäjätutkimusta, konseptisuunnittelua sekä käytettävyys- ja saavutettavuustutkimusta. Viimeisen 7 vuoden aikana Annika on vetänyt lähes 100 koulutusta saavutettavuuteen, käyttäjäkeskeiseen suunnitteluun ja käytettävyyteen liittyen. Kuulijakunta on koostunut niin johtoryhmistä kuin digipalvelujen suunnittelijoista, toteuttajista ja sisällöntuottajista.  

Kaikki kouluttajan koulutukset Annika Valtari

Koulutuksen arviot

100 %

Tähtiluokitus täytettyStar_StrokedTähtiluokitusta ei ole täytetty
3 tyytyväisyys
3x
0x
0x
0x
0x

Helga M.

Erittäin hyvä ja hyödyllinen koulutus ja hyvin esitetty! Kiitos, tykkäsin paljon :)

Miten opiskelen koulutuksia?

Koulutus koostuu lyhyistä videoista, kertauskyselystä sekä muusta opiskelua tukevasta materiaalista. Voit katsoa videoita milloin tahansa, niin monta kertaa kuin haluat. Suoritettuasi koulutuksen saat siitä todistuksen.

Koulutuksen päätteeksi on kertauskyselyn aika. Kyselyn avulla voit tarkistaa, mitä olet oppinut. Kun olet läpäissyt kyselyn, saat koulutuksesta todistuksen. Voit tehdä kertauskyselyn niin monta kertaa kuin haluat.
Kertauskyselyn tuloksen on oltava vähintään 80 %. Todistus löytyy suoritetun koulutuksen sivulta ja todistuksen voi ladata milloin tahansa.
Todistus on osoitus ahkeruudesta ja osaamisen kehittämisestä, joka voi auttaa sinua erottumaan esimerkiksi työnhaussa. Todistusta voi käyttää osana CV:tä (esim. LinkedIn-sivustolla) tai tulostettuna asiakirjana muiden koulutustodistusten kanssa.
Kyllä voit. Voit kerrata oppitunteja niin monta kertaa kuin haluat. Voit myös ohittaa niitä ja palata niihin myöhemmin. Kun olet suorittanut koulutuksen loppuun, voit uusia koulutuksen tai sen osia halutessasi.
Toivomme tietenkin, että näin ei tapahtuisi. Jos et kuitenkaan ole tyytyväinen koulutukseen, saat rahasi takaisin ilman sitoumuksia 7 päivän kuluessa koulutuksen ostamisesta.