Onnistu vaativissa fasilitointitilanteissa

Oppituntien lukumäärä:
10
Koulutuksen kokonaiskesto:
48 min

Rahat takaisin -takuu, Todistus, Rajaton käyttö

Osta lisenssi 83€/kk

Lisenssillä saat tämän ja kaikki muut koulutukset rajattomasti käyttöösi.

Osta tämä koulutus 284,00 €

Mitä opit tässä koulutuksessa

Lisää omaa varmuuttasi vaativien fasilitointitilanteiden käsittelyssä.

Tässä koulutuksessa opit seuraavat taidot

Konfliktinratkaisu Fasilitointi Palautetaidot

Fasilitointi ei etene aina suunnitelmien mukaisesti, vaan ryhmässä voi tulla odottamattakin esiin erilaisia tilanteita, jotka vaativat fasilitaattorilta nopeaa reagointia. 

 Tässä koulutuksessa opit: 

  • Laajentamaan fasilitointitaitojasi prosessin ohjauksesta ryhmän ja erilaisten osallistujien käsittelyyn 
  • Miten erilaisia haastavia tilanteita voi ennalta välttää ja toisaalta käsitellä onnistuneesti 
  • Miten käsitellä tunteita ja hyödyntää konfliktitilanteita 
  • Saamaan lisää varmuutta omaan fasilitointiisi 

Miksi katsoa koulutus? 

  1. Ymmärrät mistä haastavat tilanteet tyypillisesti johtuvat ja miten niitä voi ennaltaehkäistä 
  2. Tiedostat miksi ja miten lisätä omaa liikkumatilaa joustavuuden ja jämäkkyyden välillä 
  3. Opit tekniikoita aktiiviseen kuunteluun, haastavien tilanteiden tueksi  
  4. Saat työkaluja palautteen antamiseen fasilitaattorin roolissa 
  5. Saat työkaluja konfliktitilanteiden tarkasteluun ja käsittelyyn fasilitoinnissa 

Koulutus soveltuu fasilitoinnin perustaidot omaaville henkilöille, joille on kertynyt jo jonkin verran kokemusta erilaisista fasilitointitilanteista. 

Koulutuksen sisältö

Fasilitoijan piirteet haastavissa tilanteissa
Kuuntelu ja palautteen antaminen
Konfliktit
Yhteenveto ja kertauskysely
Koulutuksen kokonaiskesto
48 min
Osta lisenssi 83€/kk

Lisenssillä saat tämän ja kaikki muut koulutukset rajattomasti käyttöösi.

Osta tämä koulutus 284,00 €
Mirjami Sipponen-Damonte

Mirjami Sipponen-Damonte

Sertifioitu ammattifasilitaattori, Toimitusjohtaja, Xpedio Oy

Mirjami Sipponen-Damonte on Xpedion perustaja ja toimitusjohtaja. Hän on työskennellyt fasilitoinnin ja organisaatioiden kehittämisen parissa 15  vuoden ajan lue lisääympäri Eurooppaa – Italiasta ja Suomesta käsin.    Mirjamilla on hallussaan korkeimman tason kansainvälinen fasilitoinnin sertifiointi: Certified Professional Facilitator (CPF)  | Master. Hän  on toiminut  Kansainvälisen fasilitaattoriyhdistyksen (The International Association of Facilitators) globaalin hallituksen jäsenenä, sekä Euroopan & Lähi-Idän  aluejohtajana. Vuonna 2016 Mirjami palkittiin  "Gold Facilitation Impact Award " -tunnustuksella erinomaisesta ja tuloksekkaasta fasilitoinnista.    Mirjami on myös sertifoitunut  Lego® Serious Play® -menetelmän fasilitaattori ja kokenut menetelmän valmentaja. Hän on menestyksekkääsi kehittänyt  LEGO® Serious Play® -menetelmästä sovelluksia erityisesti strategiatyöhön, asiakaskeskeisyyden kehittämiseen sekä keynote-puheenvuorojen oppien jakamiseen ja konkretisointiin.    Mirjami on omistautunut kehittämään fasilitoinnin tunnettuutta, sekä ammattifasilitoinnin taitoja. Hänen taustansa vuorovaikutustaitojen valmentajana sekä rikos- ja riita-asioiden sovittelijana vaikuttanee myös siihen, että fasilitoinnissa Mirjami kiinnittää paljon huomiota ryhmädynamiikkaan, ryhmän sisäiseen vuorovaikutukseen, konfliktien käsittelyyn, sekä psykologisen turvallisuuden luomiseen.    Huhtikussa 2020 ilmestyi Mirjamin kirjoittama  Varmuutta fasilitointiin  -kirja, Alma Talentin julkaisemana.​ 

Kaikki kouluttajan koulutukset Mirjami Sipponen-Damonte

Koulutuksen arviot

100 %

Tähtiluokitus täytettyStar_StrokedTähtiluokitusta ei ole täytetty
1 tyytyväisyys
1x
0x
0x
0x
0x

Osta koulutus ja lisää arvostelu ensimmäisenä.

Miten opiskelen koulutuksia?

Koulutus koostuu lyhyistä videoista, kertauskyselystä sekä muusta opiskelua tukevasta materiaalista. Voit katsoa videoita milloin tahansa, niin monta kertaa kuin haluat. Suoritettuasi koulutuksen saat siitä todistuksen.

Koulutuksen päätteeksi on kertauskyselyn aika. Kyselyn avulla voit tarkistaa, mitä olet oppinut. Kun olet läpäissyt kyselyn, saat koulutuksesta todistuksen. Voit tehdä kertauskyselyn niin monta kertaa kuin haluat.
Kertauskyselyn tuloksen on oltava vähintään 80 %. Todistus löytyy suoritetun koulutuksen sivulta ja todistuksen voi ladata milloin tahansa.
Todistus on osoitus ahkeruudesta ja osaamisen kehittämisestä, joka voi auttaa sinua erottumaan esimerkiksi työnhaussa. Todistusta voi käyttää osana CV:tä (esim. LinkedIn-sivustolla) tai tulostettuna asiakirjana muiden koulutustodistusten kanssa.
Kyllä voit. Voit kerrata oppitunteja niin monta kertaa kuin haluat. Voit myös ohittaa niitä ja palata niihin myöhemmin. Kun olet suorittanut koulutuksen loppuun, voit uusia koulutuksen tai sen osia halutessasi.
Toivomme tietenkin, että näin ei tapahtuisi. Jos et kuitenkaan ole tyytyväinen koulutukseen, saat rahasi takaisin ilman sitoumuksia 7 päivän kuluessa koulutuksen ostamisesta.