Onni työssä

Kouluttajana toimii  Totti KarpelaIida MäkikallioJoni JaakkolaJaakko SahimaaPaula HellePaavo JärvilehtoLauri JärvilehtoKatja Pasanen ja Daniel Rahman

Onni työssä on Alma Median käynnistämä yhteiskunnallinen viestintäprojekti, jonka tavoitteena on parantaa ja kehittää suomalaista työelämää. Suomi on jo maailman onnellisin kansa, tule mukaan rakentamaan Suomesta maailman onnellisin työmaa! Koko kuvaus

maksuton

Kokonaispituus

3:52 h

Oppituntien lukumäärä

12

Tyytyväisyys
Lisää opintosuunnitelmaan
Todistus
Rajaton käyttö
Mihin koulutus keskittyy

Onni työssä -verkkokoulutus koostuu kahdeksasta jaksosta ja kahdesta osiosta: Itsetuntemus ja -ymmärrys sekä Tulevaisuuden taidot. Koulutus auttaa jokaista kehittämään omaa itsetuntemustaan, tunnistamaan omia vahvuuksiaan ja kartuttamaan tulevaisuuden työelämätaitoja. Koulutuksessa käsitellään seuraavia teemoja:

  • itsensä johtaminen 
  • tunnetaidot
  • omat vahvuudet
  • työn tuunaaminen 
  • muutoksen mahdollisuudet
  • jatkuva oppiminen

Kustakin jaksosta saat käytännön ohjeita ja esimerkkejä, kuinka voit huolehtia omasta hyvinvoinnistasi ja kehittää työelämätaitojasi. Koulutuksessa kerrotaan aiheista selkein esimerkein, pyydetään tekemään omia harjoituksia ja annetaan kirjavinkkejä. Kouluttajat ovat oman alansa kokeneita asiantuntijoita, jotka luotsaavat sinua innostavasti työelämäsi parantamisen polulla!

Ennen kuin aloitat, tee Työterveyslaitoksen Työn imu -testi!

Testi auttaa arvioimaan minkä verran koet työn imua eli työhön liittyvää iloa ja innostusta. Testissä on 10 lyhyttä kysymystä, joihin vastaamisen jälkeen saat kouluarvosanan 4–10 kokemastasi työn imusta. Jos teet testin ennen verkkokoulutusta ja muutama viikko sen jälkeen, kun olet ottanut verkkokoulutuksen oppeja mukaan arkeesi, voit verrata omaa työn imusi kehittymistä.

Koko kuvaus

Hanki seuraavat taidot
Kouluttajat
Totti Karpela

Asiantuntija, Mielenrauha Oy

Totti Karpela on yli kahden vuosikymmenen ajan työskennellyt organisaatioissa esiintyvän ongelmakäyttäytymisen parissa niin valtionhallinnon kuin siviilielämän palveluksessakin. Valtionhallinnosta hankitun kattavan kouluttajakokemuksen lisäksi on Totti ehtinyt kouluttaa siviiliorganisaatioita jo vuodesta 1998 alkaen. Nykyisin lähes jokaisella mantereelle vuosittain kouluttava Totti on ehtinyt kerätä kokemuksia laaja-alaisesti eri teollisuuden alojen sekä asiantuntija- ja palvelualojen edustajien kouluttamisesta ja konsultoinnista. Totti on toiminut pitkään merkittävien organisaatioiden asiakaspalvelun kehittämisen parissa haasteellisten ja vaativien palvelutilanteiden sekä asiakkaiden osalta. Erityisosaamisalueena on pitkä kokemus esimiesten ja johtoryhmien valmentamisesta myös työpaikan sisäisten konflikti- ja viestintälanteiden sekä toimintamallien kehittämiseksi. 
 
Totti toimii Mielenrauhan toimitusjohtajana ja pääkouluttajana, sekä projektiluontoisesti erilaisissa kansainvälisissä asiantuntijatehtävissä mm. Euroopan neuvoston ja ETYJ:n palveluksessa. Noin puolet vuodesta Totti asuu Hong Kongissa, jossa hän toimii myös Peace of Mindin Ltd. pääkouluttajana ja toimitusjohtajana.  
 
Kahden yrityksen toimitusjohtajuuden lisäksi Totti toimii kansainvälisen asiantuntijajärjestö AETAP:n (Association Of European Threat Assessment Professionals) hallituksessa. Totti Karpelalta löytyy myös ensimmäisenä Yhdysvaltojen ulkopuolisena ammattilaisena CTM-akkreditointi. Tutkintoon edellytetään todistettu kokemus toimimisesta väkivaltariskien ehkäisyn parissa ja laajan ammatillisen kirjallisuuden sekä uusimpien tutkimustietojen hallitsemista. Tutkintoon kuuluu juridiikan, kriminaalipsykologian, kuulusteluopin sekä riskienhallinnan alueita.  


Iida Mäkikallio

PsM, psykologi, valmentaja ja puhuja

Iida Mäkikallio (PsM) on tunnetaitoihin, ihmissuhteisiin ja motivaatioon perehtynyt psykologi, valmentaja ja puhuja. Iida puhuu ajatuksiaherättävästi siitä, miksi tunneäly on välttämätön taito tulevaisuuden työelämässä ja millaisin keinoin sitä voidaan kehittää. Hänellä on laaja ymmärrys siitä, mistä psykologisesti turvallinen, rohkea, luottamuksen kulttuuri syntyy ja miten sitä voidaan tukea. Iida yhdistää ihmisosaamistaan laajempaan systeemiseen näkökulmaan organisaatioista ja soveltaa tieteellistä osaamistaan elävästi arkielämän tilanteisiin. Iida on valmentanut tunne- ja vuorovaikutustaitoja useiden vuosien ajan lukuisten eri alojen yritysten johdolle ja työntekijöille ja pitää lisäksi yksityisvastaanottoa yksilöille ja pareille.


Joni Jaakkola

Joni Jaakkola


Jaakko Sahimaa

organisaatiopsykologi

Jaakko Sahimaa on organisaatiopsykologi, yrittäjä, tutkija ja tietokirjailija, jonka erityisenä kiinnostuksenkohteena on työmotivaatio sekä työn mielekkyys ja merkityksellisyys. 

Sahimaa työskentelee niin yksilöiden, tiimien kuin organisaatioidenkin parissa auttaen löytämään motivoivaa ja mielekästä tapaa tehdä työtä. 


Paula Helle

työpäivämuotoilija, Workday Designers Oy

Paula Helle on arvostettu organisaatioiden kehittäjä, joka on toiminut organisaatioiden sisäisenä muutoksentekijänä ja yrittäjänä. Hän uskoo, että työn murroksessa pärjäävät ne ihmiset ja työyhteisöt, jotka osaavat hyödyntää inhimillisiä vahvuuksia ja luoda ihmislähtöisempää työelämää. Paula valmentaa yksilöitä ja organisaatioita tämän muutoksen aikaansaamisessa.  

 

Paula on kokenut ja pidetty puhuja, kouluttaja ja fasilitaattori sekä pioneeri muotoiluajattelun hyödyntämisessä työntekijäkokemuksen ja paremman työelämän kehittämisen välineenä. 


Paavo Järvilehto

luova johtaja, Wörks

Paavo Järvilehto on palkittu mainossuunnittelija ja strategi. Hän on suunnitellut maailmanlaajuisia mainoskampanjoita muun muassa Finnairille, Aurinkomatkoille ja Nokialle ja voittanut näistä lukuisia kansainvälisiä tunnustuksia, mukaan lukien "internetin Oscarin", Webbyn. Hän toimi vuosia Suomen parhaaksi valitun mainostoimisto Mirumin luovana johtajana.  


Lauri Järvilehto

työelämäprofessori, Aalto- yliopisto

Lauri Järvilehto, FT, on Aalto-yliopiston työelämäprofessori ja yksi Aalto Ventures Programin johtajista. Hän on sarjayrittäjä, filosofi, tietokirjailija, muusikko ja Sherlock Holmes -fani. Hän on Filosofian Akatemian perustaja ja toimii Suomen Unicefin ja Filosofian Akatemian hallituksissa. Hän on kirjoittanut monia bestseller-teoksia ajattelusta ja oppimisesta ja luennoi säännöllisesti ympäri maailmaa.  


Katja Pasanen

Katja Pasanen

Katja Pasanen on kokemusta ja tietoa urheilun parista pelaajana että valmentajana reilusti yli parinkymmenen vuoden ajalta erikoistuen viime vuosina mentaalivalmennukseen. 

Katja saa yksilöiden vahvuudet esille ja auttaa löytämään asiat jotka vievät sinut tavoitettasi kohti.  


Daniel Rahman

Toimitusjohtaja & Perustaja, Integrify

Daniel Rahman (KTM, CEMS MIM) on teknologiayrittäjä, innovaattori ja kokenut puhuja niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Päätoimenaan hän on perustamansa kansainvälisen EdTech-yritys Integrify:n toimitusjohtaja.  
 
Integrifyn lisäksi Daniel sparraa johtoryhmiä digitaalisaatioon, kasvuun, strategiaan ja vaikuttavuuteen liittyvissä kysymyksissä ja palvelee neuvonantajana tai hallituksen jäsenenä startupeissa. Daniel on ollut perustamassa viittä yritystä eri rooleissa aivan yritysten alkutaipaleelta lähtien. Töiden ulkopuolella Daniel haastaa itseään jatkuvaan kehittymiseen mm. Crossfitin ja purjehduksen parissa. 

Koulutuksen arviot

92 %

70 tyytyväisyys
44x
24x
2x
0x
0x

Arvioita antavat ainoastaan opiskelijat, joiden tili on vahvistettu


johanna ruotsalainen

mielestäni oli monipuolinen ja kiinnostava.


Hanna M.

Hyvät asiantuntevat kouluttajat


Sara Holm

Tykkäsin todella paljon! Inspiroivaa, hyviä pointteja, uusia juttuja ja ideoita työelämän, mutta myös oman itseni kehittämiseen muussakin kuin työn parissa.

Usein kysytyt kysymykset
Koulutuksen päätteeksi on kertauskyselyn aika. Kyselyn avulla voit tarkistaa, mitä olet oppinut. Kun olet läpäissyt kyselyn, saat koulutuksesta todistuksen. Voit tehdä kertauskyselyn niin monta kertaa kuin haluat.

Kertauskyselyn tuloksen on oltava vähintään 80%. Todistus löytyy suoritetun koulutuksen sivulta ja todistuksen voi ladata milloin tahansa.

Todistus on osoitus ahkeruudesta ja osaamisen kehittämisestä, joka voi auttaa sinua erottumaan esimerkiksi työnhaussa. Todistusta voi käyttää osana CV:tä (esim. LinkedIn-sivustolla) tai tulostettuna asiakirjana muiden koulutustodistusten kanssa.

Kyllä voit. Voit kerrata oppitunteja niin monta kertaa kuin haluat. Voit myös ohittaa niitä ja palata niihin myöhemmin. Kun olet suorittanut koulutuksen loppuun, voit uusia koulutuksen tai sen osia halutessasi.