Laki uudistuu: Oikeudellistuva yritysvastuu

Mitä opit tässä koulutuksessa

Mitä vaatimuksia yrityksille ollaan asettamassa ja miten ne täytetään?

Opi seuraavia taitoja

Lähes kaikki yritykset pitävät vastuullisuutta tärkeänä omalle toiminnalleen. Toistaiseksi yritysvastuu on perustunut kansainvälisiin suosituksiin, joita yritykset ovat noudattaneet vapaaehtoisesti. Yritysvastuuta ovat ryhtyneet vaatimaan myös mm. rahoittajat ja asiakkaat ja teema on myös työntekijöille tärkeä. Yritysvastuu on nyt oikeudellistumassa ja sääntelyä valmistellaan niin EU-tasolla kuin kansallisellakin tasolla.  

Tuleva sääntely koskee sekä ihmisoikeuksia että ympäristövastuuta.  Tuleva sääntely vaikuttaa johdon tehtäviin ja vastuisiin ja samalla toivottavasti tuo vauhtia yritysten vastuullisuustyön kehittämiseen. Yritykset, jotka ovat asian kanssa ajoissa hereillä, ovat todennäköisesti tulevaisuuden menestyjiä.  

Koulutuksessa käydään läpi: 

  • Yritysvastuun perusteita 
  • Tulevan sääntelyn peruslinjoja 
  • Tulevan sääntelyn mahdollisia vaikutuksia 

Koulutus sopii kaikille yritysvastuusta ja siihen liittyvästä sääntelystä kiinnostuneille. 

Koulutuksen sisältö

Lisenssillä saat tämän ja kaikki muut koulutukset rajattomasti käyttöösi.

Osta tämä koulutus 284,00 €
Anna Kuusniemi-Laine

Anna Kuusniemi-Laine

Osakas, Head of Sustainability, Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy

Olen toiminut liikejuridiikassa 1990-luvun puolivälistä lähtien ja olen ensimmäisen sukupolven EU-taustaisia juristeja Suomessa. Pyrin myötävaikuttamaan siihen, että lue lisääyritysvastuuasiat tulisivat keskeiseksi osaksi sekä juristien että liiketoimintaväen jokapäiväistä työtä. Kestävän kehityksen toteuttaminen osana yritysten strategiaa vaatii paljon työtä, oikeaa asennetta ja innovatiivisia ratkaisuja. Minua inspiroi mahdollisuus vaikuttaa tähän kehitykseen. Osaamisalueitani ovat vastuullisuustyön lisäksi julkiset hankinnat, valtiontukiasiat ja kilpailuoikeudelliset asiat. Toimin Asianajotoimisto Castrén & Snellmanin osakkaana ja vastuullisuustyön johtajana.  Olen Yritysvastuuoikeuden yhdistyksen perustajajäseniä. 

Kaikki kouluttajan koulutukset Anna Kuusniemi-Laine

Koulutuksen arviot

93 %

3 tyytyväisyys
2x
1x
0x
0x
0x

Paula A.

Selkeä, asiallinen ja asiapitoinen - hyvä kokonaisuus.


Oona O.

Hyvä kouluttaja!

Miten opiskelen koulutuksia?

Koulutus koostuu lyhyistä videoista, kertauskyselystä sekä muusta opiskelua tukevasta materiaalista. Voit katsoa videoita milloin tahansa, niin monta kertaa kuin haluat. Suoritettuasi koulutuksen saat siitä todistuksen.

Koulutuksen päätteeksi on kertauskyselyn aika. Kyselyn avulla voit tarkistaa, mitä olet oppinut. Kun olet läpäissyt kyselyn, saat koulutuksesta todistuksen. Voit tehdä kertauskyselyn niin monta kertaa kuin haluat.
Kertauskyselyn tuloksen on oltava vähintään 80 %. Todistus löytyy suoritetun koulutuksen sivulta ja todistuksen voi ladata milloin tahansa.
Todistus on osoitus ahkeruudesta ja osaamisen kehittämisestä, joka voi auttaa sinua erottumaan esimerkiksi työnhaussa. Todistusta voi käyttää osana CV:tä (esim. LinkedIn-sivustolla) tai tulostettuna asiakirjana muiden koulutustodistusten kanssa.
Kyllä voit. Voit kerrata oppitunteja niin monta kertaa kuin haluat. Voit myös ohittaa niitä ja palata niihin myöhemmin. Kun olet suorittanut koulutuksen loppuun, voit uusia koulutuksen tai sen osia halutessasi.
Toivomme tietenkin, että näin ei tapahtuisi. Jos et kuitenkaan ole tyytyväinen koulutukseen, saat rahasi takaisin ilman sitoumuksia 7 päivän kuluessa koulutuksen ostamisesta.
Oppituntien lukumäärä:
6
Koulutuksen kokonaiskesto:
43 min

Lisenssillä saat tämän ja kaikki muut koulutukset rajattomasti käyttöösi.

Osta tämä koulutus 284,00 €
Todistus
Rajaton käyttö