Laki uudistuu: Oikeudellistuva yritysvastuu

Kouluttajana toimii  Anna Kuusniemi-Laine

Mitä vaatimuksia yrityksille ollaan asettamassa ja miten ne täytetään?

Kokonaispituus

43 min

Oppituntien lukumäärä

6

Tyytyväisyys
Lisää opintosuunnitelmaan
Todistus
Rajaton käyttö
Mihin koulutus keskittyy

Lähes kaikki yritykset pitävät vastuullisuutta tärkeänä omalle toiminnalleen. Toistaiseksi yritysvastuu on perustunut kansainvälisiin suosituksiin, joita yritykset ovat noudattaneet vapaaehtoisesti. Yritysvastuuta ovat ryhtyneet vaatimaan myös mm. rahoittajat ja asiakkaat ja teema on myös työntekijöille tärkeä. Yritysvastuu on nyt oikeudellistumassa ja sääntelyä valmistellaan niin EU-tasolla kuin kansallisellakin tasolla.  

Tuleva sääntely koskee sekä ihmisoikeuksia että ympäristövastuuta.  Tuleva sääntely vaikuttaa johdon tehtäviin ja vastuisiin ja samalla toivottavasti tuo vauhtia yritysten vastuullisuustyön kehittämiseen. Yritykset, jotka ovat asian kanssa ajoissa hereillä, ovat todennäköisesti tulevaisuuden menestyjiä.  

Koulutuksessa käydään läpi: 

  • Yritysvastuun perusteita 
  • Tulevan sääntelyn peruslinjoja 
  • Tulevan sääntelyn mahdollisia vaikutuksia 

Koulutus sopii kaikille yritysvastuusta ja siihen liittyvästä sääntelystä kiinnostuneille. 

Koko kuvaus

Hanki seuraavat taidot
Kouluttajat
Anna Kuusniemi-Laine

Osakas, Head of Sustainability, Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy

Olen toiminut liikejuridiikassa 1990-luvun puolivälistä lähtien ja olen ensimmäisen sukupolven EU-taustaisia juristeja Suomessa. Pyrin myötävaikuttamaan siihen, että yritysvastuuasiat tulisivat keskeiseksi osaksi sekä juristien että liiketoimintaväen jokapäiväistä työtä. Kestävän kehityksen toteuttaminen osana yritysten strategiaa vaatii paljon työtä, oikeaa asennetta ja innovatiivisia ratkaisuja. Minua inspiroi mahdollisuus vaikuttaa tähän kehitykseen. Osaamisalueitani ovat vastuullisuustyön lisäksi julkiset hankinnat, valtiontukiasiat ja kilpailuoikeudelliset asiat. Toimin Asianajotoimisto Castrén & Snellmanin osakkaana ja vastuullisuustyön johtajana.  Olen Yritysvastuuoikeuden yhdistyksen perustajajäseniä. 

Koulutuksen arviot

90 %

4 tyytyväisyys
2x
2x
0x
0x
0x

Arvioita antavat ainoastaan opiskelijat, joiden tili on vahvistettu


Paula A.

Selkeä, asiallinen ja asiapitoinen - hyvä kokonaisuus.


Oona O.

Hyvä kouluttaja!

Usein kysytyt kysymykset
Koulutuksen päätteeksi on kertauskyselyn aika. Kyselyn avulla voit tarkistaa, mitä olet oppinut. Kun olet läpäissyt kyselyn, saat koulutuksesta todistuksen. Voit tehdä kertauskyselyn niin monta kertaa kuin haluat.

Kertauskyselyn tuloksen on oltava vähintään 80%. Todistus löytyy suoritetun koulutuksen sivulta ja todistuksen voi ladata milloin tahansa.

Todistus on osoitus ahkeruudesta ja osaamisen kehittämisestä, joka voi auttaa sinua erottumaan esimerkiksi työnhaussa. Todistusta voi käyttää osana CV:tä (esim. LinkedIn-sivustolla) tai tulostettuna asiakirjana muiden koulutustodistusten kanssa.

Kyllä voit. Voit kerrata oppitunteja niin monta kertaa kuin haluat. Voit myös ohittaa niitä ja palata niihin myöhemmin. Kun olet suorittanut koulutuksen loppuun, voit uusia koulutuksen tai sen osia halutessasi.

Toivomme tietenkin, että näin ei tapahtuisi. Jos et kuitenkaan ole tyytyväinen koulutukseen, saat rahasi takaisin ilman sitoumuksia 7 päivän kuluessa koulutuksen ostamisesta.