Numerojargonista vakuuttavaan talousviestintään

Kouluttajana toimii  Timo Toivanen ja Hannamari Heino

Tuottaako selkeä talousviestintä haasteita? Poimi tästä koulutuksesta vinkit, miten teet talousviestinnästäsi vakuuttavaa!

Kokonaispituus

50 min

Oppituntien lukumäärä

9

Tyytyväisyys
Lisää opintosuunnitelmaan
Todistus
Rajaton käyttö
Mihin koulutus keskittyy

Talouden asiantuntija, tiesitkö, että viestisi ei välttämättä mene perille? Talouden kouluttajat Timo Toivanen ja Hannamari Heino törmäävät tähän haasteeseen viikoittain. Talousihmiset puhuvat aivan eri kieltä kuin muu henkilöstö. Monissa organisaatioissa henkilöstö tekee työn, mutta eivät ymmärrä miksi tekevät, koska eivät kykene sisäistämään taloudellista näkökulmaa riittävän hyvin. Elämme jatkuvassa muutoksessa ja tämä aiheuttaa myös turhaa muutosvastarintaa.  

Koulutuksessa vastataan muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Miksi talouden viestini ei mene perille? Miten ei-talousihmisille puhutaan niin, että he ymmärtävät? Mitä tarkoittaa näkyvä organisaatio? Mistä tekijöistä muodostuu vakuuttava talousviestintä? Oikeanlainen ja laadukas vuorovaikutus on avainroolissa. 

Miksi katsoa sisältö? 

  • Osaat varmistaa ja mahdollistaa talousinformaation vastaanottamisen.  
  • Osaat kertoa numeroiden taustan varmistaen ymmärtämisen. 
  • Vuorovaikutus liiketoiminnan eri osaajien kanssa helpottuu, kun ymmärrys lisääntyy. 
  • Yrityksen taloudellinen tulos paranee, kun muutkin kuin talousihmiset ymmärtävät ja osaavat tulkita talousinformaatiota. 
  • Ongelmanratkaisu ja innovaatioiden sparraus helpottuu ja muutosvalmius lisääntyy organisaatiossa paremman talouden ymmärryksen myötä. 

Koulutus on tarkoitettu toimialasta riippumatta kaikille, jotka ovat koulutukseltaan tai muulta taustaltaan talouden osaajia ja joiden roolina on viestiä talousasioista organisaation sisällä tai eri sidosryhmille raporttien muodossa tai keskustellen 

Koko kuvaus

Hanki seuraavat taidot
Kouluttajat
Timo Toivanen

Oivalluttaja, yritysvalmentaja, toimitusjohtaja

Timo on kauppatieteiden maisteri, talouden oivalluttaja, yritysvalmentaja sekä toimitusjohtaja. Hän on yritystalouden moniottelija, jonka intohimona on synnyttää kuulijoilleen talouden oivalluksia. Timo on kokenut yritysvalmentaja, joka on kouluttanut yli 100 yrityksen räätälöidyissä talouden valmennuksessa sekä avoimissa valmennuksissa tuhansille kuulijoille. Timolla on yli 1000 valmennustapahtuman kokemus vuodesta 2008 lähtien. Timo jakaa talouden ilosanomaa ymmärrettävästi ja kuulijat huomioiden, eikä puhu "talousjohtajaa", elleivät kuulijat ole talousjohtajia.  

Timon teesit kouluttajana ovat osaa asiasi, vuorovaikutus puree, intouta, rautalangoita ja oivalluta. Timo on positiivinen, energinen ja innostava esiintyjiä, joka tempaa kuulijat mukaan tarinaan.


Hannamari Heino

Saga Professional Trainer | Saga Property Advisor, KTM, KM, AKA-Yleisauktorisoitu, väitöskirjatutkija

Hannamari Heino on kauppatieteiden ja kasvatustieteiden maisteri sekä väitöskirjatutkija, aiheenaan strateginen johtaminen. Hannamari on talousjohtamisen sekä tulosvastuullisen johtamisen kokenut asiantuntija ja kouluttaja, jolla on monipuolinen johtajakokemus yrityksistä eri omistajapohjilla sekä eri toimialoilta. Dynaamiset johtamiskyvyt ovat hänen erityisosaamisalueensa talousjohtamisen lisäksi. Hannamarin johtotähtenä on yhdistää taloudellinen ajattelu ja kannattavuuden ohjaus ihmisen käyttäytymisen ymmärtämisen kanssa. Hannamarin erityinen vahvuus on tuoda tutkimus ja tiede helposti ymmärrettävään muotoon toiminnan tasolla toteutettavaksi.

Koulutuksen arviot

80 %

2 tyytyväisyys
1x
0x
1x
0x
0x

Arvioita antavat ainoastaan opiskelijat, joiden tili on vahvistettu


Anssi L.

Selkeästi ja mielenkiintoisesti esitetty ja hyviä vinkkejä tuli ja kertaus oli tarpeen

Usein kysytyt kysymykset
Koulutuksen päätteeksi on kertauskyselyn aika. Kyselyn avulla voit tarkistaa, mitä olet oppinut. Kun olet läpäissyt kyselyn, saat koulutuksesta todistuksen. Voit tehdä kertauskyselyn niin monta kertaa kuin haluat.

Kertauskyselyn tuloksen on oltava vähintään 80%. Todistus löytyy suoritetun koulutuksen sivulta ja todistuksen voi ladata milloin tahansa.

Todistus on osoitus ahkeruudesta ja osaamisen kehittämisestä, joka voi auttaa sinua erottumaan esimerkiksi työnhaussa. Todistusta voi käyttää osana CV:tä (esim. LinkedIn-sivustolla) tai tulostettuna asiakirjana muiden koulutustodistusten kanssa.

Kyllä voit. Voit kerrata oppitunteja niin monta kertaa kuin haluat. Voit myös ohittaa niitä ja palata niihin myöhemmin. Kun olet suorittanut koulutuksen loppuun, voit uusia koulutuksen tai sen osia halutessasi.

Toivomme tietenkin, että näin ei tapahtuisi. Jos et kuitenkaan ole tyytyväinen koulutukseen, saat rahasi takaisin ilman sitoumuksia 7 päivän kuluessa koulutuksen ostamisesta.