Miten kirjoitan saavutettavan tekstin

Kouluttajana toimii  Sanna-Leena Knuuttila

Saavutettavuus voi tuntua direktiivitason pakkopullalta. Saavutettavuudessa on kuitenkin selkeitä hyötyjä, joita sinunkin pitäisi tavoitella!

284,00 € sisältää ALV:n

Koulutuksen kokonaiskesto

28 min

Oppituntien lukumäärä

8

Tyytyväisyys
Lisää opintosuunnitelmaan
Todistus
Rajaton käyttö
Mihin koulutus keskittyy

On tärkeää, että kirjoitat tekstejä, joita lukijoiden on helppo lukea ja ymmärtää. Saavutettavan tekstin ansiosta lukijat jaksavat lukea tekstisi loppuun, saavat tärkeät tiedot ja osaavat toimia toivomallasi tavalla. Saavutettava teksti säästää myös työaikaasi, sillä se vähentää väärinymmärryksiä ja lukijoiden ylimääräisiä yhteydenottoja.  

Saavutettava teksti ei ole vain sellaisille lukijoille, joilla on lukemisen haasteita. Saavutettavasta tekstistä hyötyvät kaikki - aina kirjoittajasta lähtien. 

Saavutettava teksti -koulutus…  

  • Sisältää konkreettisia ja käytännönläheisiä ohjeita ja -vinkkejä siitä, miten kirjoitat saavutettavan tekstin.  

Tämä koulutus sopii kaikille, jotka haluavat kirjoittaa yhä selkeämpää ja lukijalähtöisempää tekstiä.  

Koko kuvaus

Hanki seuraavat taidot

Lisenssillä saat tämän ja kaikki muut koulutukset rajattomasti käyttöösi.

Osta tämä koulutus 284,00 €
Sanna-Leena Knuuttila

Sanna-Leena Knuuttila

FM, selkokielen kouluttaja, selkomukauttaja ja selkokirjailija.

FM, selkokielen kouluttaja, selkomukauttaja ja selkokirjailija Selkenee Sanna-Leena Knuuttila on koulutukseltaan filosofian maisteri, ja toimii tällä hetkellä lue lisääyrittäjänä. Knuutila on toiminut selkokielen parissa vuodesta 2016, ja on Selkokeskuksen kouluttama selkokielen asiantuntija. Knuutila on mukana myös Selkokeskuksen selkokielen kirjoittamisen ja kouluttamisen asiantuntijatiimeissä. Työkseen Knuutila kouluttaa eri työyhteisöjen työntekijöitä kirjoittamaan selkokieltä ja puhumaan selkokielellä. Tämän lisäksi hän selkomukauttaa eli kääntää yleiskielistä tekstiä selkokielelle yksityisille ja julkisille toimijoille silloin, kun tekstin kohderyhmänä ovat lukijat, jotka hyötyvät selkokielestä. Knuutila on myös selkokirjailija, joka kirjoittaa selkokielistä, aikuisille suunnattua kaunokirjallisuutta. Knuutilalta on julkaistu suomalaisen naisen sotahistoriaan pohjautuvat trilogia ja pian julkaistaan hänen ensimmäisen selkomukautuksensa Marko Hautalan kauhuteoksesta Pimeän arkkitehti. Sanataideohjaajana Knuutila opettaa luovaa kirjoittamista ja elämäkerrallista kirjoittamista muun muassa ala- ja yläkouluissa sekä kansalaisopistoissa. Hän on myös ohjannut sanataidepajoja ikäihmisten palvelukodeissa.

Kaikki kouluttajan koulutukset Sanna-Leena Knuuttila

Koulutuksen arviot

84 %

9 tyytyväisyys
5x
2x
1x
1x
0x

Anna P.

Hyvä ja selkeä! Miellyttävä ääni.


Tuija M.

ok!


Reijo L.

selkokielinen kouluttaja ja hyvät esimerkit!

Miten opiskelen koulutuksia?

Koulutus koostuu lyhyistä videoista, kertauskyselystä sekä muusta opiskelua tukevasta materiaalista. Voit katsoa videoita milloin tahansa, niin monta kertaa kuin haluat. Suoritettuasi koulutuksen saat siitä todistuksen.

Koulutuksen päätteeksi on kertauskyselyn aika. Kyselyn avulla voit tarkistaa, mitä olet oppinut. Kun olet läpäissyt kyselyn, saat koulutuksesta todistuksen. Voit tehdä kertauskyselyn niin monta kertaa kuin haluat.
Kertauskyselyn tuloksen on oltava vähintään 80 %. Todistus löytyy suoritetun koulutuksen sivulta ja todistuksen voi ladata milloin tahansa.
Todistus on osoitus ahkeruudesta ja osaamisen kehittämisestä, joka voi auttaa sinua erottumaan esimerkiksi työnhaussa. Todistusta voi käyttää osana CV:tä (esim. LinkedIn-sivustolla) tai tulostettuna asiakirjana muiden koulutustodistusten kanssa.
Kyllä voit. Voit kerrata oppitunteja niin monta kertaa kuin haluat. Voit myös ohittaa niitä ja palata niihin myöhemmin. Kun olet suorittanut koulutuksen loppuun, voit uusia koulutuksen tai sen osia halutessasi.
Toivomme tietenkin, että näin ei tapahtuisi. Jos et kuitenkaan ole tyytyväinen koulutukseen, saat rahasi takaisin ilman sitoumuksia 7 päivän kuluessa koulutuksen ostamisesta.