Kuinka esimies voi tukea merkityksellisyyden tunnetta työssä?

Kouluttajana toimii  Kari Kanala

Sopii kuunteluun

Merkityksellinen työ vaikuttaa sekä yksilön että organisaatioon hyvinvointiin ja menestykseen. Nappaa tästä koulutuksesta Kari Kanalan parhaat vinkit työn merkityksellisyyden lisäämiseen! Koko kuvaus

Kokonaispituus

18 min

Oppituntien lukumäärä

4

Tyytyväisyys
Lisää opintosuunnitelmaan
Rajaton käyttö
Mihin koulutus keskittyy

Yksi työn mielekkyyteen vaikuttavista tekijöistä on työn merkityksellisyys. Merkityksellistä työtä tekee mielellään, työn tekeminen tuo arvoa tekijälleen ja työn merkityksellisyys motivoi työskentelemään entistä tehokkaammin. Merkityksellinen työ tukee sekä yksilön että organisaation menestystä ja hyvinvointia.

Merkityksellisyyden eteen pitää kuitenkin nähdä vaivaa. Jos työn merkityksellisyys unohtuu tai siitä ei huolehdita työpaikalla, työstä katoaa imu ja intohimo. Työ muuttuu suorittamiseksi ja pidemmällä aikavälillä myös tehokkuus laskee.

Miksi katsoa koulutus?

  • Ymmärrät, miten työn merkityksellisyys vaikuttaa työntekoon.
  • Tunnistat merkityksellisen työn johtamiseen liittyviä haasteita ja sudenkuoppia.
  • Saat konkreettisia vinkkejä, kuinka voit itse vaikuttaa oman työn merkityksellisyyteen sekä esimiehenä tukea merkityksellisyyden tunnetta työssä.

Pitkän uran esihenkilö- ja johtotehtävissä tehnyt Kari Kanala tuo esiin merkityksellisen työn elementtejä, kertoo merkityksellisen työn johtamiseen liittyvistä haasteista sekä avaa omaa johtamisfilosofiaansa.

Koko kuvaus

Hanki seuraavat taidot
Kouluttajat
Kari Kanala

Kirkkoherra, Paavalin seurakunta

Kari Kanala toimii kirkkoherrana Paavalin seurakunnassa Helsingissä. Kari on työskennellyt yli 20 vuotta pappina ja hänellä on runsaasti monipuolista kokemusta esimies- ja johtotehtävistä sekä kirkosta että sen ulkopuolelta. Nykyisessä tehtävässään Kari toimii sekä henkilöstöjohtajana työntekijöille että vastaa strategiasta yhdessä seurakuntaneuvoston kanssa.

 

Koulutuksen arviot

83 %

58 tyytyväisyys
23x
23x
11x
1x
0x

Arvioita antavat ainoastaan opiskelijat, joiden tili on vahvistettu


Tiina Kivinen

Hieno puheenvuoro, herätti ajatuksia ja halun johtaa merkityksellisyyttä omassa työyhteisössä.


Helena Pohto

hyviä konkreettisia esimerkkejä


Mikko Kankaanpää

Selkeä viesti, helppo ymmärtää mitä sanotaan.