Kulttuurinen kompetenssi

Kouluttajana toimii  Anu-Rohima Mylläri

Kulttuurisesta osaamisesta tulee aina vain merkittävämpi taito - ja se ulottuu myös työelämään. Toisten tasa-arvoinen kohtaaminen vaatii kykyä tarkastella omia ajatusmalleja kriittisesti. Tästä koulutuksesta saat työvälineitä, jotka auttavat sinut alkuun. Koko kuvaus

Kokonaispituus

36 min

Oppituntien lukumäärä

6

Tyytyväisyys
Lisää opintosuunnitelmaan
Todistus
Rajaton käyttö
Mihin koulutus keskittyy

Miltei jokaisen organisaation strategiassa mainitaan monimuotoisuus ja sen edistäminen. Väestö monimuotoistuu kasvavalla tahdilla, ja samalla kulttuurisen osaamisen merkitys korostuu. Monimuotoinen ympäristö tarkoittaa väistämättä myös erilaisten ihmisten kohtaamista.  

Vaikka ihmisten välillä on monia yhtäläisyyksiä, löytyy myös eroja. Erot voivat liittyä esimerkiksi uskontoon, kulttuuriin, perhetaustoihin tai yksilö- tai yhteisökeskeiseen kulttuuriin. Nämä erot eivät ainoastaan vaikuta asiakkaan uskomuksiin, arvoihin ja käytökseen, vaan myös odotuksiin, mitä asiakkaalla ja ammattilaisilla on toisistaan. Epäonnistuminen kulttuurierojen tunnistamisessa voi johtaa tahalliseen tai tahottomaan syrjintään 

Lisääntyvä monimuotoisuus vaatii arjessa myös yksilöiltä kykyä oppia uutta. Kulttuurinen kompetenssi, eli kulttuurinen osaaminen tarjoaa työvälineitä jokaiselle ammattilaisille monimuotoisessa työympäristössä toimimiseen. Kulttuurinen kompetenssi toimii pohjana ja antaa työvälineitä ymmärtää ihmisten tapoja toimia, ajatella ja olla tässä maailmassa.  

Tässä koulutuksessa opit… 

  • Reflektoimaan itseäsi, ja kohtaamaan toiset tasa-arvoisina  
  • Luovimaan arvojen, maailmankäsitysten ja toimintatapojen keskellä vuorovaikutustilanteissa 
  • Tunnistamaan yhtäläisyyksiä ja eroja eri kulttuureiden ja ihmisten välillä 

Tämä koulutus sopii kaikille monikulttuurista asiakastyötä tekeville, moninaisessa työyhteisössä työskenteleville sekä itsensä tutkiskeluun. 

Koko kuvaus

Hanki seuraavat taidot
Kouluttajat
Anu-Rohima Mylläri

Maahanmuuton ja monikulttuurisuuden asiantuntija

Anu-Rohima Mylläri on, maahanmuuton ja monikulttuurisuuden asiantuntija, jolla on monipuolista kokemusta erilaisista koulutus-, tutkimus-  ja konsultointitehtävistä monikulttuurisuuteen liittyen. Anu-Rohima on ensimmäisiä Suomeen adoptoituja tummaihoisia, ja hänen esikoisteoksensa Adoptoitu, kertoo hänen kokemuksistaan adoptiolapsena. 

Koulutuksen arviot

80 %

2 tyytyväisyys
1x
0x
1x
0x
0x

Arvioita antavat ainoastaan opiskelijat, joiden tili on vahvistettu


ja lisää arvostelu ensimmäisenä.
Usein kysytyt kysymykset
Koulutuksen päätteeksi on kertauskyselyn aika. Kyselyn avulla voit tarkistaa, mitä olet oppinut. Kun olet läpäissyt kyselyn, saat koulutuksesta todistuksen. Voit tehdä kertauskyselyn niin monta kertaa kuin haluat.

Kertauskyselyn tuloksen on oltava vähintään 80%. Todistus löytyy suoritetun koulutuksen sivulta ja todistuksen voi ladata milloin tahansa.

Todistus on osoitus ahkeruudesta ja osaamisen kehittämisestä, joka voi auttaa sinua erottumaan esimerkiksi työnhaussa. Todistusta voi käyttää osana CV:tä (esim. LinkedIn-sivustolla) tai tulostettuna asiakirjana muiden koulutustodistusten kanssa.

Kyllä voit. Voit kerrata oppitunteja niin monta kertaa kuin haluat. Voit myös ohittaa niitä ja palata niihin myöhemmin. Kun olet suorittanut koulutuksen loppuun, voit uusia koulutuksen tai sen osia halutessasi.

Toivomme tietenkin, että näin ei tapahtuisi. Jos et kuitenkaan ole tyytyväinen koulutukseen, saat rahasi takaisin ilman sitoumuksia 7 päivän kuluessa koulutuksen ostamisesta.