Etusivu

Mikko Alasaarela

Mikko Alasaarela

tekoäly-yrittäjä, Inbot Oy

Mikko Alasaarela on vastuullisuusorientoitunut tekoäly-yrittäjä. Hän on perustanut ja sijoittanut useisiin teknologiayrityksiin, jotka ovat keränneet yli 30 miljoonaa dollaria ja työllistäneet yli 700 ihmistä Suomessa, Saksassa ja Yhdysvalloissa. Mikko on asunut merkittävän osan aikuisuudestaan Suomen ulkopuolella Lontoossa, San Franciscossa ja Berliinissä. Hän on kirjoittanut useita kansainvälisiä patentteja, voittanut vuoden 2006 Red Dot Design Award -palkinnon ja vuoden 2018 Global Blockchain Competition -kilpailun tekoäly-kategoriassa. 

 

Mikko on ajatusjohtaja, jolla on suuri seuraajakunta sosiaalisessa mediassa, ja hän on kärkiasiantuntija algoritmivaikuttamisessa. Kymmenet miljoonat ihmiset maailmanlaajuisesti ovat lukeneet Mikon kirjoituksia viimeisen kolmen vuoden aikana. Puheissaan Mikko tutkii teknologisen kehityksen ja globaalien trendien eturintamaa, haastaa yleisönsä maailmankatsomukset ja tarjoaa useita ”heureka-hetkiä”. Hän puhuu vaikeistakin asioista helposti lähestyttävällä ja ymmärrettävällä tavalla. 

 

Mikko Alasaarela on puhunut monissa kansainvälisissä konferensseissa kuten Web Summit, CeBit, Electronica, Tech Open Air, Arctic 15; yksityisissä johdon tapahtumissa ja yrityksissä kuten Nokia, Visma, Deutsche Telekom, BASF, Innogy, YLE, Sitra. Mikko on myös neuvonut mm. Suomen eduskuntaa tekoäly-strategiassa. 

Kouluttajan koulutukset

Tekoäly ja algoritmit vaikuttamisen välineinä
Tekoäly ja algoritmit vaikuttamisen välineinä
Koulutuksen arviot  95 %
33 min4 oppituntia