Kollektiivi-irtisanominen -perusteet ja prosessi

Katsottavissa 1.9. asti

Kouluttajana toimii  Tapio Syrén

Milloin ja millä perustein työnantaja voi hyödyntää kollektiivi-irtisanomista?

Kokonaispituus

24 min

Oppituntien lukumäärä

4

Tyytyväisyys
Lisää opintosuunnitelmaan
Todistus
Rajaton käyttö
Mihin koulutus keskittyy

Kollektiivi-irtisanomisen hoitaminen asiallisesti ja lakia noudattaen on yritykselle maineen ja kustannuksien näkökulmasta erittäin tärkeää. Työntekijät ovat kouluttajan kokemuksen mukaan entistä valveutuneimpia arvioimaan, toimiko työnantaja oikein. Oikeuskäytäntökin on asiassa hyvin vaihtelevaa. 

Tässä koulutuksessa käydään läpi kollektiivi-irtisanomiseen liittyvät lainsäännökset konkreettisten esimerkkien kautta ja oikeuskäytännön valossa. Samoin koulutuksessa käsitellään eri työnantajavelvoitteiden osalta sillä rajauksella, että uudelleensijoitus- ja takaisinottovelvollisuuteen liittyvät asiat on syvällisemmin käsitelty eri koulutuksessa. Koulutuksessa käydään läpi myös mihin kiinnittää huomiota itse prosessissa: kenet voin irtisanoa, mitä oikeuksia työntekijällä on ja miten toimitan irtisanomisilmoituksen. 

Koulutus soveltuu lakimiehille, työsuhde- ja HR-ammattilaisille sekä rekrytoiville esihenkilöille.  

Koko kuvaus

Hanki seuraavat taidot
Kouluttajat
Tapio Syrén

Senior Corporate Counsel, Kesko Oyj

Tapio Syrén toimii Keskolla konsernin vanhempana työsuhdejuristina ja hänellä on laajaa käytännön kokemusta tuhansien tapausten kautta. Hän avustaa työnantajaa työsuhdeasioissa kokonaisvaltaisesti miettien myös juridisen vastauksen implementoimista käytännön johtamiseen, johon hän on saanut opit suoritettuaan MBA-opinnot Aalto EE:ssä. MBA tutkinnon pääaineena hänellä oli muutos- ja henkilöstöjohtaminen.  

 

Tapio on työskennellyt työsuhdeasioiden parissa kymmenen vuotta ja kouluttaa laajasti asiasta eri sidosryhmissä. Hänen erityisenä osaamisena ovat uudelleenorganisoinnit sekä haastavien työsuhdetilanteiden johtaminen käytännön näkökulmasta. 

Koulutuksen arviot

90 %

2 tyytyväisyys
1x
1x
0x
0x
0x

Arvioita antavat ainoastaan opiskelijat, joiden tili on vahvistettu


Jani Asikainen

Tiivis yhteenveto kovin laajasta aiheesta

Usein kysytyt kysymykset
Koulutuksen päätteeksi on kertauskyselyn aika. Kyselyn avulla voit tarkistaa, mitä olet oppinut. Kun olet läpäissyt kyselyn, saat koulutuksesta todistuksen. Voit tehdä kertauskyselyn niin monta kertaa kuin haluat.

Kertauskyselyn tuloksen on oltava vähintään 80%. Todistus löytyy suoritetun koulutuksen sivulta ja todistuksen voi ladata milloin tahansa.

Todistus on osoitus ahkeruudesta ja osaamisen kehittämisestä, joka voi auttaa sinua erottumaan esimerkiksi työnhaussa. Todistusta voi käyttää osana CV:tä (esim. LinkedIn-sivustolla) tai tulostettuna asiakirjana muiden koulutustodistusten kanssa.

Kyllä voit. Voit kerrata oppitunteja niin monta kertaa kuin haluat. Voit myös ohittaa niitä ja palata niihin myöhemmin. Kun olet suorittanut koulutuksen loppuun, voit uusia koulutuksen tai sen osia halutessasi.

Toivomme tietenkin, että näin ei tapahtuisi. Jos et kuitenkaan ole tyytyväinen koulutukseen, saat rahasi takaisin ilman sitoumuksia 7 päivän kuluessa koulutuksen ostamisesta.