Keskeisimmät kilpailuoikeudelliset compliance-kysymykset

Kouluttajana toimii  Harri Puskala ja Ami Paanajärvi

Kilpailuoikeus on tärkeä osa yrityksen vastuullista toimintaa. Mitkä ovat kilpailuoikeuden keskisimmät compliance-kysymykset organisaatioiden näkökulmasta? Koko kuvaus

Kokonaispituus

50 min

Oppituntien lukumäärä

8

Tyytyväisyys
Lisää opintosuunnitelmaan
Todistus
Rajaton käyttö
Mihin koulutus keskittyy

Kilpailuoikeus koskee käytännössä kaikkia yrityksiä toimialasta ja koosta riippumatta. Kilpailulakien tavoite on taata reilun ja tasapuolisen kilpailun toteutuminen markkinoilla, erityisesti kuluttajien hyväksi. Kilpailu kannustaa yrityksiä tarjoamaan parempia vaihtoehtoja kuin kilpailijansa, tehostamaan toimintatapojaan sekä kehittämään asiakkaiden tarpeita vastaavia tuotteita ja palveluja.  

Kilpailuoikeus edellyttää yrityksiltä kykyä tunnistaa tilanteet, joissa kilpailuoikeuden soveltaminen on erityisen kriittistä ja näiden tilanteiden itseanalysointia. Kilpailuviranomaiset tarjoavat neuvontaa ja tukea, mutta vastuu sääntöjen tuntemisesta ja niiden soveltamisesta on yrityksillä.  

Tämän koulutuksen tarkoitus on tarjota jokaiselle liike-elämässä toimivalle työkalut tunnistaa merkityksellisimmät tilanteet, joihin kilpailuoikeus soveltuu. Koulutus on erityisen relevantti myyntityötä tekeville henkilöille ja yritys johdolle.  

Koko kuvaus

Hanki seuraavat taidot
Kouluttajat
Harri Puskala

Senior Associate, Roschier

Harri Puskala toimii asianajajana Roschierin EU & Competition -praktiikassa. Ennen Roschierille siirtymistään hän työskenteli erikoistutkijana Kilpailu- ja kuluttajavirastossa. Harrilla on laaja kokemus yrityskauppavalvontaan, kartellitutkintoihin, määräävään markkina-asemaan, yritysten välisiin yhteistyöjärjestelyihin, sekä ulkomaalaisten yritysostojen valvontaan liittyvistä toimeksiannoista ja prosesseista Suomen ja EU:n viranomaisissa ja tuomioistuimissa. OTM -tutkintonsa lisäksi Harrilla on kilpailuoikeudellisen taloustieteen tutkinto King’s College yliopistosta Lontoosta. Harri aloitti Roschierilla vuonna 2018. 


Ami Paanajärvi

Partner, Roschier

Ami Paanajärvi on EU- ja kilpailuoikeuspraktiikan vetäjä. Hänellä on mittava kokemus kilpailuoikeudellisista prosesseista EU-komissiossa, Kilpailu- ja kuluttajavirastossa sekä multikansallisten prosessien hallinnoimisesta. Hän avustaa asiakkaita erilaisissa kilpailuoikeudellisissa kysymyksissä liittyen mm. yrityskauppavalvontaan, kilpailuvalvontaan ja compliance -arvioihin, valtiontukeen, toimialakohtaiseen sääntelyyn ja ulkomaalaisten yrityskauppojen valvontaan. Ami on yksi Suomen johtavista asiantuntijoista alallaan (mm. Chambers Europe, The Legal 500, Who’s Who Legal ja Global Competition Review -julkaisujen mukaan). Ennen siirtymistään Roschierille vuonna 2006, hän työskenteli kuusi vuotta asianajajana Amsterdamissa ja Brysselissä asianajotoimisto Stibben palveluksessa. Amista tuli osakas 2017. 

Koulutuksen arviot

80 %

1 tyytyväisyys
0x
1x
0x
0x
0x

Arvioita antavat ainoastaan opiskelijat, joiden tili on vahvistettu


ja lisää arvostelu ensimmäisenä.
Usein kysytyt kysymykset
Koulutuksen päätteeksi on kertauskyselyn aika. Kyselyn avulla voit tarkistaa, mitä olet oppinut. Kun olet läpäissyt kyselyn, saat koulutuksesta todistuksen. Voit tehdä kertauskyselyn niin monta kertaa kuin haluat.

Kertauskyselyn tuloksen on oltava vähintään 80%. Todistus löytyy suoritetun koulutuksen sivulta ja todistuksen voi ladata milloin tahansa.

Todistus on osoitus ahkeruudesta ja osaamisen kehittämisestä, joka voi auttaa sinua erottumaan esimerkiksi työnhaussa. Todistusta voi käyttää osana CV:tä (esim. LinkedIn-sivustolla) tai tulostettuna asiakirjana muiden koulutustodistusten kanssa.

Kyllä voit. Voit kerrata oppitunteja niin monta kertaa kuin haluat. Voit myös ohittaa niitä ja palata niihin myöhemmin. Kun olet suorittanut koulutuksen loppuun, voit uusia koulutuksen tai sen osia halutessasi.

Toivomme tietenkin, että näin ei tapahtuisi. Jos et kuitenkaan ole tyytyväinen koulutukseen, saat rahasi takaisin ilman sitoumuksia 7 päivän kuluessa koulutuksen ostamisesta.