Jokapäiväisen työelämän tietosuojaa

Kouluttajana toimii  Leena Kuusniemi

Osaatko ottaa tietosuojan huomioon jokapäiväisessä työssäsi? Entä ymmärrätkö yleisimmät tietosuojariskit?

Kokonaispituus

55 min

Oppituntien lukumäärä

7

Tyytyväisyys
Lisää opintosuunnitelmaan
Todistus
Rajaton käyttö
Mihin koulutus keskittyy

Usein tietosuojahankkeissa ja työpaikoilla keskitytään kaikin voimin asiakkaiden tai kumppaneiden tietosuojaan, ja omat työntekijät jäävät unohduksiin. Kuitenkin Suomessa on jo ennen GDPR:ä ollut yksi maailman tiukimmista työelämän tietosuojista. Lisäksi työnantajalla on valtavasti erilaista tietoa aina terveydentilasta perhesuhteisiin ja usein erityisiä kykyjen ja ominaisuuksien kartoituksia.  

Tässä esityksessä kartoitetaan ”mitä, miksi, missä ja kuka” sekä kuvataan, mitä yrityksen vähintään pitäisi tehdä. 

Koulutuksessa käydään läpi mm: 

  • Työntekijä ja työnhakija – miten eroavat asiakkaasta?  
  • Miksi työnantajan pitää tietää niin paljon työntekijästä? 
  • Mitä tietoja ei saa kysyä eikä kerätä edes luvalla – ja voiko työntekijältä pyytää luvan? 
  • Eri tilanteen työsuhteen elinkaaren aikana 
  • Mitä tietoja voi kollegasta jakaa ja saako kollegan poissa ollessa lukea viestejä 
  • Mistä saa apua tetosuojakysymyksiin? 
Koko kuvaus

Hanki seuraavat taidot
Kouluttajat
Leena Kuusniemi

Legal Adviser, LL.M., Leegal Oy

Leena Kuusniemi on kokenut teknologiajuristi, jonka intohimona on kertoa kompleksisista juridisista asioista selkeästi ja käytännönläheisesti. Leena on aloittanut uransa asianajotoimistoissa ja koko 2000-luvun peli- ja teknologiayritysten juristina. Leenalla on yli 25 vuoden kokemus insinöörien, myyntihenkilöiden ja johdon koulutuksesta. Leena on toiminut eri EU-komission työryhmien jäsenenä (kuluttajansuoja, tietosuoja, alustatalouden sääntely). 

Tällä hetkellä Leena on lisäksi Maastrichtin yliopiston instituutin ”European Centre on Privacy and Cybersecurity” Visiting Fellow ja luennoi säännöllisesti tietosuojakoulutuksissa. 

Koulutuksen arviot

100 %

1 tyytyväisyys
1x
0x
0x
0x
0x

Arvioita antavat ainoastaan opiskelijat, joiden tili on vahvistettu


ja lisää arvostelu ensimmäisenä.
Usein kysytyt kysymykset
Koulutuksen päätteeksi on kertauskyselyn aika. Kyselyn avulla voit tarkistaa, mitä olet oppinut. Kun olet läpäissyt kyselyn, saat koulutuksesta todistuksen. Voit tehdä kertauskyselyn niin monta kertaa kuin haluat.

Kertauskyselyn tuloksen on oltava vähintään 80%. Todistus löytyy suoritetun koulutuksen sivulta ja todistuksen voi ladata milloin tahansa.

Todistus on osoitus ahkeruudesta ja osaamisen kehittämisestä, joka voi auttaa sinua erottumaan esimerkiksi työnhaussa. Todistusta voi käyttää osana CV:tä (esim. LinkedIn-sivustolla) tai tulostettuna asiakirjana muiden koulutustodistusten kanssa.

Kyllä voit. Voit kerrata oppitunteja niin monta kertaa kuin haluat. Voit myös ohittaa niitä ja palata niihin myöhemmin. Kun olet suorittanut koulutuksen loppuun, voit uusia koulutuksen tai sen osia halutessasi.

Toivomme tietenkin, että näin ei tapahtuisi. Jos et kuitenkaan ole tyytyväinen koulutukseen, saat rahasi takaisin ilman sitoumuksia 7 päivän kuluessa koulutuksen ostamisesta.