Haastavista asiakaskohtaamisista palautuminen

Kouluttajana toimii  Maisa Lehtinen

Sopii kuunteluun

Opi tunnistamaan kuormitusta, ymmärtämään haastavien asiakastilanteiden vaikutusta omaan jaksamiseen sekä vahvistamaan palautumista kuormittavista kohtaamisista. Koko kuvaus

145,00 € sisältää ALV:n

Koulutuksen kokonaiskesto

27 min

Oppituntien lukumäärä

6

Tyytyväisyys
Lisää opintosuunnitelmaan
Todistus
Rajaton käyttö
Mihin koulutus keskittyy

Työ asiakkaiden kanssa on parhaimmillaan innostavaa ja energiaa tuottavaa. Haastavat asiakaskohtaamiset kuitenkin kuormittavat ja vievät energiaa. Yhdistettynä kiireeseen, muuhun työn kuormittavuuteen sekä työn ulkopuolisen elämän haasteisiin, kokonaiskuormitus voi nousta hyvinkin suureksi. Haastavista asiakastilanteista on kuitenkin mahdollista palautua ilman, että asiat jäävät vaivaamaan työpäivän jälkeen.  

Miksi katsoa koulutus? 

  • Opit ymmärtämään haastavien asiakastilanteiden vaikutusmekanismeja omaan jaksamiseen 
  • Tunnistat paremmin kuormituksesta kertovia varomerkkejä 
  • Saat konkreettisia keinoja haastavista asiakastilanteista palautumiseen 

Koulutus soveltuu kaikille asiakaspalvelussa ja muussa asiakasrajapinnassa työskenteleville, jotka haluavat vahvistaa omia palautumisen ja stressinhallinnan keinoja. 

Koko kuvaus

Hanki seuraavat taidot

Lisenssillä saat tämän ja kaikki muut koulutukset rajattomasti käyttöösi.

Osta tämä koulutus 145,00 €
Maisa Lehtinen

Maisa Lehtinen

Psykologi, työterveyspsykologi, Mielen tasapaino Oy

Maisa Lehtinen on psykologi ja työterveyspsykologi. Maisan asiantuntijuus kohdistuu erityisesti työelämän ilmiöihin yksilön ja organisaation lue lisäänäkökulmista. Stressinhallintaan, hyvinvoinnin ja työkyvyn ylläpitämiseen sekä tasapainoisen elämän vahvistamiseen liittyvät teemat ovat lähellä Maisan sydäntä.   Maisa tukee työyhteisöjä johtoryhmien, esimiesten, työyhteisöjen ja yksilöiden kautta. Maisa on valmistunut psykologiksi yli kymmenen vuotta sitten. Tällä hetkellä työ painottuu ennaltaehkäisevään näkökulmaan työterveyshuollossa.

Kaikki kouluttajan koulutukset Maisa Lehtinen

Koulutuksen arviot

89 %

26 tyytyväisyys
17x
5x
3x
1x
0x

Sanna A.

Koulutus voisi olla laajemmalla kuvauksella. Vinkit soveltuvat paljon muuhunkin, kuin asiakaspalveluun. Hyvä koulutus!


Satu K.

Rauhallinen, tasainen ääni


Riikka Itäpää

Kouluttajalla selkeä, miellyttävä ja käytännönläheinen ilmaisutapa, jota helppo seurata kävelylenkillä samalla kevään edistymistä ja kasvun ihmettä seuraillen.
Koulutuksella jo itsessään rentouttava vaikutus ja unohdin jopa koronarokotuksesta kipuilevan olkavarteni.

Miten opiskelen koulutuksia?

Koulutus koostuu lyhyistä videoista, kertauskyselystä sekä muusta opiskelua tukevasta materiaalista. Voit katsoa videoita milloin tahansa, niin monta kertaa kuin haluat. Suoritettuasi koulutuksen saat siitä todistuksen.

Koulutuksen päätteeksi on kertauskyselyn aika. Kyselyn avulla voit tarkistaa, mitä olet oppinut. Kun olet läpäissyt kyselyn, saat koulutuksesta todistuksen. Voit tehdä kertauskyselyn niin monta kertaa kuin haluat.
Kertauskyselyn tuloksen on oltava vähintään 80 %. Todistus löytyy suoritetun koulutuksen sivulta ja todistuksen voi ladata milloin tahansa.
Todistus on osoitus ahkeruudesta ja osaamisen kehittämisestä, joka voi auttaa sinua erottumaan esimerkiksi työnhaussa. Todistusta voi käyttää osana CV:tä (esim. LinkedIn-sivustolla) tai tulostettuna asiakirjana muiden koulutustodistusten kanssa.
Kyllä voit. Voit kerrata oppitunteja niin monta kertaa kuin haluat. Voit myös ohittaa niitä ja palata niihin myöhemmin. Kun olet suorittanut koulutuksen loppuun, voit uusia koulutuksen tai sen osia halutessasi.
Toivomme tietenkin, että näin ei tapahtuisi. Jos et kuitenkaan ole tyytyväinen koulutukseen, saat rahasi takaisin ilman sitoumuksia 7 päivän kuluessa koulutuksen ostamisesta.