Esimiehen opas mielen ongelmiin ja mielen hyvinvoinnin tukemiseen

Kouluttajana toimii  Teemu Ollikainen

Kuinka toimit, kun kollegan tai tiimiläisen mieli järkkyy? Miten eri mielen ongelmat näkyvät työelämässä? Kuinka otat asioita puheeksi? Tämä koulutus käsittelee mielen hyvinvointia ja ongelmia työelämässä käytännönläheisesti. Koko kuvaus

Kokonaispituus

1:05 h

Oppituntien lukumäärä

9

Tyytyväisyys
Lisää opintosuunnitelmaan
Todistus
Rajaton käyttö
Mihin koulutus keskittyy

Mielenterveyden ongelmat ovat nousseet suurimmaksi syyksi sairauspoissaolopäiville ja ennenaikaiselle työkyvyttömyydelle. Kukaan yksilö tai työyhteisö ei ole immuuni mielen hyvinvoinnin järkkymiselle. Jokainen meistä voi uupua, ja jokainen meistä on varmasti kohdannut työyhteisössään mielen ongelmia jossain muodossa. 

Usein puhutaan, että työhyvinvointia tai mielenterveyttä on vaikea johtaa. Johtamisen päätökset ovat kuitenkin myös mielen hyvinvoinnin päätöksiä. Hyvinvointia tukevien työolojen ja ilmapiirin rakentaminen ovat konkreettisia ja jokapäiväisiä asioita, joihin esimies voi vaikuttaa. 

Tässä koulutuksessa opit esimiehenä tukemaan mielen hyvinvointia ja ehkäisemään ongelmia. Opit myös tarttumaan asioihin oikealla tavalla. 

Miksi minun kannattaa käydä tämä koulutus: 

  • työhyvinvoinnin tukeminen ja ongelmien ennaltaehkäisy ovat työnantajan velvollisuus 
  • mielen asiat eivät ole ”henkimaailman asioita” – opit käsittelemään niitä avoimesti ja selkeästi 
  • opit tunnistamaan yleisimmät mielen ongelmat ja ymmärtämään niiden vaikutuksen työkykyyn 
  • saat käytännön vinkkejä siihen, kuinka voit esimiehenä tukea tiimiläistesi mielen hyvinvointia 

Koulutus sopii erityisen hyvin esimiehille tai muissa johtotehtävissä työskenteleville asiantuntijoille. Koulutus on kuitenkin hyödyllinen kaikille työntekijöille, jotka haluavat ymmärtää mielen toimintaa ja ongelmia sekä edistää hyvinvointia tukevia käytäntöjä työyhteisössään. 

Koko kuvaus

Hanki seuraavat taidot
Kouluttajat
Teemu Ollikainen

PsL, psykoterapian erikoispsykologi, työterveyspsykologi, Shortum Oy

Teemu Ollikainen on työterveyspsykologi, psykoterapian erikoispsykologi ja tietokirjailija.  

Teemu kutsuu ”tennispalloikseen” ihmisten ja organisaatioiden auttamista ihmisten- ja korvienvälisissä asioissa. Psykologin asiakastyötä Teemu on tehnyt vuodesta 2002 alkaen ja hänellä on myös kymmenen vuoden kokemus hallinnollisista-, esimies- ja johtamistehtävistä kunnalla sekä ammattiliitossa. Tietokirjailijana hänet tunnetaan elämäntapamuutoksia käsittelevästä kirjastaan Syö mitä mielesi tekee.  

Tällä hetkellä Teemu työllistää itsensä psykologian sekatyöläisenä. Hän toimii asiakasvastuullisena työterveyspsykologina, ottaa vastaan psykoterapia-asiakkaita, työnohjaa avainhenkilöitä ja tiimejä, kouluttaa sekä kirjoittaa kirjaa miesten masennuksesta.

Koulutuksen arviot

85 %

38 tyytyväisyys
20x
12x
2x
4x
0x

Arvioita antavat ainoastaan opiskelijat, joiden tili on vahvistettu


Petri K.

Hyvä


Antti Torvikoski

hyvä kun oli selkeät esimerkit.


Petri N.

Hyvä koulutus. Lisäsi osaamista kohdattaessa mielen ongelmia.

Usein kysytyt kysymykset
Koulutuksen päätteeksi on kertauskyselyn aika. Kyselyn avulla voit tarkistaa, mitä olet oppinut. Kun olet läpäissyt kyselyn, saat koulutuksesta todistuksen. Voit tehdä kertauskyselyn niin monta kertaa kuin haluat.

Kertauskyselyn tuloksen on oltava vähintään 80%. Todistus löytyy suoritetun koulutuksen sivulta ja todistuksen voi ladata milloin tahansa.

Todistus on osoitus ahkeruudesta ja osaamisen kehittämisestä, joka voi auttaa sinua erottumaan esimerkiksi työnhaussa. Todistusta voi käyttää osana CV:tä (esim. LinkedIn-sivustolla) tai tulostettuna asiakirjana muiden koulutustodistusten kanssa.

Kyllä voit. Voit kerrata oppitunteja niin monta kertaa kuin haluat. Voit myös ohittaa niitä ja palata niihin myöhemmin. Kun olet suorittanut koulutuksen loppuun, voit uusia koulutuksen tai sen osia halutessasi.

Toivomme tietenkin, että näin ei tapahtuisi. Jos et kuitenkaan ole tyytyväinen koulutukseen, saat rahasi takaisin ilman sitoumuksia 7 päivän kuluessa koulutuksen ostamisesta.