Enemmän irti one-to-one -keskusteluista

Kouluttajana toimii  Ulla Vilkman

Miksi kahdenkeskisiä keskusteluja kannattaa käydä, kuinka usein niitä tulisi olla ja miten keskusteluihin tulisi valmistautua? Ota 1-2-1 -keskustelut haltuun! Koko kuvaus

145,00 € sisältää ALV:n

Koulutuksen kokonaiskesto

21 min

Oppituntien lukumäärä

5

Tyytyväisyys
Lisää opintosuunnitelmaan
Todistus
Rajaton käyttö
Mihin koulutus keskittyy

Kahdenkeskiset keskustelut ovat tärkeä ihmisten johtamisen työkalu. Keskustelut ovat tehokas väline yhteyden rakentamiseen ja syventämiseen työntekijöiden kanssa, tehdäänpä työtä samalla toimistolla, välillä etänä tai kokonaan hajautetusti eri toimipisteissä. Koulutus antaa hyvät eväät one-to-one -keskustelukäytännön rakentamiseen sekä vinkkejä, miten saat enemmän irti näistä keskusteluista. 

Miksi katsoa koulutus? 

  1. Tiedät, mitä hyötyä one-to-one -keskusteluista on 
  2. Saat selkeän toimintamallin keskusteluiden käymiseen ja jalkauttamiseen tiimissäsi 
  3. Saat konkreettisia vinkkejä, miten keskusteluista tulee entistä hyödyllisempiä sekä itsellesi että tiimiläisillesi 

Koulutus sopii esimiehille, jotka eivät vielä hyödynnä kahdenkeskisiä keskusteluja tai haluavat kehittää nykyistä keskustelukäytäntöä entistä paremmaksi. 

Koko kuvaus

Hanki seuraavat taidot

Lisenssillä saat tämän ja kaikki muut koulutukset rajattomasti käyttöösi.

Osta tämä koulutus 145,00 €
Kouluttajat
Ulla Vilkman

Etäjohtamisen ja etätyön asiantuntija, timanttia consulting oy

Ulla Vilkman on modernin työelämän kehittäjä, etäjohtamisen ja etätyön asiantuntija sekä tietokirjailija. Hän auttaa organisaatioita lue lisääkehittämään hajautetussa organisaatiossa, monipaikkaisessa työssä sekä etätyössä tarvittavaa osaamista sekä muokkaamaan toimintakulttuuria sopivammaksi aika- ja paikkariippumattomaan työhön.    Ullalla on vankka kokemus johtoryhmien ja esimiesten kouluttamisesta sekä erilaisten työpajojen ja kehittämisprojektien vetämisestä. Häneltä on ilmestynyt seuraavat julkaisut: Etäjohtaminen – Tulosta joustavalla työllä (Talentum Pro 2016), Hyvän johtamisen työkalupakki (Ideapakka 2017) ja Etätyö ulkomailla (2020). 

Koulutuksen arviot

82 %

41 tyytyväisyys
16x
17x
5x
2x
1x

Santtu A.

Sisältö oli hyvä ja sopivan pituinen. Vähän enemmän eleitä vaihtelevaa äänensävyä olisi lisännyt uskottavuutta, nyt sain vähän varovaisen ja epävarman olon.


Satu S.

Ihan hyviä perusasioita


Juha S.

.

Miten opiskelen koulutuksia?

Koulutus koostuu lyhyistä videoista, kertauskyselystä sekä muusta opiskelua tukevasta materiaalista. Voit katsoa videoita milloin tahansa, niin monta kertaa kuin haluat. Suoritettuasi koulutuksen saat siitä todistuksen.

Koulutuksen päätteeksi on kertauskyselyn aika. Kyselyn avulla voit tarkistaa, mitä olet oppinut. Kun olet läpäissyt kyselyn, saat koulutuksesta todistuksen. Voit tehdä kertauskyselyn niin monta kertaa kuin haluat.
Kertauskyselyn tuloksen on oltava vähintään 80 %. Todistus löytyy suoritetun koulutuksen sivulta ja todistuksen voi ladata milloin tahansa.
Todistus on osoitus ahkeruudesta ja osaamisen kehittämisestä, joka voi auttaa sinua erottumaan esimerkiksi työnhaussa. Todistusta voi käyttää osana CV:tä (esim. LinkedIn-sivustolla) tai tulostettuna asiakirjana muiden koulutustodistusten kanssa.
Kyllä voit. Voit kerrata oppitunteja niin monta kertaa kuin haluat. Voit myös ohittaa niitä ja palata niihin myöhemmin. Kun olet suorittanut koulutuksen loppuun, voit uusia koulutuksen tai sen osia halutessasi.
Toivomme tietenkin, että näin ei tapahtuisi. Jos et kuitenkaan ole tyytyväinen koulutukseen, saat rahasi takaisin ilman sitoumuksia 7 päivän kuluessa koulutuksen ostamisesta.