Eettisen yrityskulttuurin rakentaminen

Kouluttajana toimii  Niina Ratsula

Kaikki haluavat olla eettisiä – miksi moni kuitenkin epäonnistuu? Syvennä osaamistasi eettisen yrityskulttuurin rakentamisesta, ja varmista eettisesti kestävien käytäntöjen toteutuminen! Koko kuvaus

Kokonaispituus

56 min

Oppituntien lukumäärä

10

Tyytyväisyys
Lisää opintosuunnitelmaan
Todistus
Rajaton käyttö
Mihin koulutus keskittyy

Vastuullisuus ei ole pelkästään kilpailuetu, vaan elinehto tulevaisuuden kestävälle organisaatiolle. Organisaation vastuullisuuden ytimessä on eettisesti kestävä toimintakulttuuri ja sen keskiössä johto ja esimiehet, jotka omalla toiminnallaan asettavat esimerkin muille. 

Organisaatiot ja niiden johtajat toinen toistensa jälkeen kuitenkin päätyvät ikäviin otsikoihin epäonnistuttuaan toimimaan vastuullisesti. Miksi? Vastaus ei löydy kategorisoimalla ihmiset eettisiin ja epäeettisiin yksilöihin, vaan jokainen meistä on alttiina eettiselle sokeutumiselle. Jotta voimme kehittää oman toimintamme vastuullisuutta työelämässä, tulee meidän ymmärtää paremmin mitkä tekijät aiheuttavat eettistä sokeutumista.  

Tässä koulutuksessa saat kokonaiskäsityksen yleisimmistä tekijöistä, jotka sinun tulee huomioida eettisesti kestävien käytäntöjen luomisessa ja varmistamisessa. Valmennuksessa keskitytään pohtimaan teemaa erityisesti yrityskulttuurin näkökulmasta. Ilman oikein toimimista tukevaa yrityskulttuuria yritysvastuun eteen tehty työ voi osoittautua turhaksi. Organisaation epäviralliset käytännöt saattavat tehdä viralliset vastuullisuuslupaukset merkityksettömiksi. 

Vastuullista toimintaa tukeva yrityskulttuuri auttaa myös kestävän työntekijäkokemuksen, työnantajamielikuvan ja yritysbrändin rakentamisessa, puhumattakaan hyödyistä, jotka näkyvät suoraan tuloksessa. Sen tietoiseen kehittämiseen kannattaa panostaa. 

 Miksi katsoa koulutus?

  •      Opit eettisesti kestävän työkulttuurin keskeiset rakennuspalikat.
  •      Opit, miksi väärinkäytöksiä ja asiatonta käyttäytymistä tapahtuu yrityksissä.
  •      Tunnistat paremmin yrityskulttuuriin liittyviä riskejä.
  •      Osaat toimia tilanteissa, joihin liittyy eettisiä huolenaiheita tai epäkohtia.
  •      Saat varmistusta, että oma käyttäytymisesi on eettisesti kestävällä pohjalla.
Koko kuvaus

Hanki seuraavat taidot
Kouluttajat
Niina Ratsula

Eettisen liiketoiminnan asiantuntija, KTM, Code of Conduct Company Oy

Niina Ratsula on Oikein toimimisen kulttuuri – Johtajan opas eettisen organisaation rakentamiseen -teoksen (2019) kirjoittaja sekä Nordic Business Ethics Network -yhteisön toinen perustajista. Niina on eettisesti kestävän yrityskulttuurin ja vastuullisen johtamisen puolesta puhuja, jolla on yli vuosikymmenen kansainvälinen pörssiyritystausta eettisen liiketoiminnan ja hyvän hallinnon kehittämisestä ja johtamisesta. 

Niinalla on takana satoja valmennuksia ja johtoryhmien sparrauksia yritysvastuun, compliance-ohjelmien ja eettisen liiketoiminnan kehittämisessä. Niina haastaa ihmisiä ja organisaatioita tarkastelemaan toiminnan vastuullisuutta yrityskulttuurista käsin ja sen pohjalta kehittämään johtamista, viestintää ja henkilöstön kouluttamista. Niina palkittiin vuonna 2019 vuoden Vastuullisena Vaikuttajana (Bonfire Agency).

Koulutuksen arviot

90 %

21 tyytyväisyys
14x
4x
2x
1x
0x

Arvioita antavat ainoastaan opiskelijat, joiden tili on vahvistettu


Paula A.

Selkeä ja hyvä johdanto teemaan ja Niina Ratsulan kirjan "Oikein toimimisen kulttuuri". Ehdottomasti suosittelen tämän koulutuksen katsoneita lukemaan myös tuon loistavan kirjan.


Aada Muhonen

Todella mielenkiintoinen koulutus, jossa loistavia havainnollistavia esimerkkejä oppimisen tukemiseksi. Kiitos!

Usein kysytyt kysymykset
Koulutuksen päätteeksi on kertauskyselyn aika. Kyselyn avulla voit tarkistaa, mitä olet oppinut. Kun olet läpäissyt kyselyn, saat koulutuksesta todistuksen. Voit tehdä kertauskyselyn niin monta kertaa kuin haluat.

Kertauskyselyn tuloksen on oltava vähintään 80%. Todistus löytyy suoritetun koulutuksen sivulta ja todistuksen voi ladata milloin tahansa.

Todistus on osoitus ahkeruudesta ja osaamisen kehittämisestä, joka voi auttaa sinua erottumaan esimerkiksi työnhaussa. Todistusta voi käyttää osana CV:tä (esim. LinkedIn-sivustolla) tai tulostettuna asiakirjana muiden koulutustodistusten kanssa.

Kyllä voit. Voit kerrata oppitunteja niin monta kertaa kuin haluat. Voit myös ohittaa niitä ja palata niihin myöhemmin. Kun olet suorittanut koulutuksen loppuun, voit uusia koulutuksen tai sen osia halutessasi.

Toivomme tietenkin, että näin ei tapahtuisi. Jos et kuitenkaan ole tyytyväinen koulutukseen, saat rahasi takaisin ilman sitoumuksia 7 päivän kuluessa koulutuksen ostamisesta.