Asiakaskokemuksen kellotaulu

Kouluttajana toimii  Ulla Jones

Oletko etsinyt visuaalista työkalua, joka kokoaa yhteen asiakaskokemuksen johtamisen kaikki osa-alueet? Voit lopettaa etsinnät katsomalla tämän koulutuksen! Koko kuvaus

Kokonaispituus

23 min

Oppituntien lukumäärä

6

Tyytyväisyys
Lisää opintosuunnitelmaan
Todistus
Rajaton käyttö
Mihin koulutus keskittyy

Mistä kannattaa lähteä liikkeelle ja mihin kannattaa keskittyä, kun asiakaskokemukseen vaikuttavat oikeastaan kaikki organisaation osa-alueet?  

Tässä koulutuksessa asiakaskokemusjohtaja Ulla Jones tarjoaa sinulle kokonaisvaltaisen asiakaskokemuksen johtamisen kellotaulun, joka visualisoi ja tiivistää asiakaskokemuksen johtamisen keskeisimmät osa-alueet. 

Kellotaulun avulla saat 360-katsauksen asiakaskokemuksen osa-alueisiin: pystyt arvioimaan oman organisaatiosi tarpeita ja tarkistamaan, onko joku alue jäänyt huomiotta. Saat konkreettisen työpohjan, jonka avulla johdat asiakaskokemuksen kehittämistä - ei mutu-tuntumalla vaan visualisoidusti tiedolla! 

Koulutus sopii kaikille asiakaskokemuksen kehittämisen ja sen johtamisen parissa työskenteleville asiantuntijoille. 

Koko kuvaus

Hanki seuraavat taidot
Kouluttajat
Ulla Jones

Strateginen muotoilija

Ulla Jones on strateginen muotoilija, podcaster ja coach, joka puhuu muotoiluajattelun ja asiakaslähtöisen kehittämisen puolesta. Ulla on työskennellyt tietoliikenne-, finanssi- ja elintarvikealalla asiakaskeskeisen palvelukehittämisen ja innovoinnin tehtävissä sekä palkittu palvelumuotoilun Vuoden Huiput- palkinnolla Omasairaalan palvelukonseptista. Ulla uskoo systeemiajatteluun ja on todennut, että alasta riippumatta, asiakaslähtöisen kehittämisen haasteet ovat kaikkialla samat. 

 

Ullalla on monialainen tausta, jossa yhdistyy muotoilu, ihmis- ja kauppatieteet. Ulla on tunnettu muotoiluajattelun ja palvelumuotoilun puolestapuhuja ja kouluttaja. Vapaa-ajallaan hän julkaisee muotoiluaiheista Things+ -podcastia sekä mentoroi ja coachaa aiheen parissa työskenteleviä ja aiheen pariin haluavia. 

Koulutuksen arviot

96 %

5 tyytyväisyys
4x
1x
0x
0x
0x

Arvioita antavat ainoastaan opiskelijat, joiden tili on vahvistettu


ja lisää arvostelu ensimmäisenä.
Usein kysytyt kysymykset
Koulutuksen päätteeksi on kertauskyselyn aika. Kyselyn avulla voit tarkistaa, mitä olet oppinut. Kun olet läpäissyt kyselyn, saat koulutuksesta todistuksen. Voit tehdä kertauskyselyn niin monta kertaa kuin haluat.

Kertauskyselyn tuloksen on oltava vähintään 80%. Todistus löytyy suoritetun koulutuksen sivulta ja todistuksen voi ladata milloin tahansa.

Todistus on osoitus ahkeruudesta ja osaamisen kehittämisestä, joka voi auttaa sinua erottumaan esimerkiksi työnhaussa. Todistusta voi käyttää osana CV:tä (esim. LinkedIn-sivustolla) tai tulostettuna asiakirjana muiden koulutustodistusten kanssa.

Kyllä voit. Voit kerrata oppitunteja niin monta kertaa kuin haluat. Voit myös ohittaa niitä ja palata niihin myöhemmin. Kun olet suorittanut koulutuksen loppuun, voit uusia koulutuksen tai sen osia halutessasi.

Toivomme tietenkin, että näin ei tapahtuisi. Jos et kuitenkaan ole tyytyväinen koulutukseen, saat rahasi takaisin ilman sitoumuksia 7 päivän kuluessa koulutuksen ostamisesta.