Lisää arvoa asiakkuuksiin!

Kouluttajana toimii  Jani Ojala

Miten kasvatat asiakkuuden kumppanuudeksi? Poimi vinkit Key Account -myyntiprosessin johtamiseen tästä koulutuksesta!

Kokonaispituus

1:10 h

Oppituntien lukumäärä

10

Tyytyväisyys
Lisää opintosuunnitelmaan
Todistus
Rajaton käyttö
Mihin koulutus keskittyy

Key Account Management ei välttämättä ole New Business -myyntiä helpompaa! Laadukas KA-myynti vie aikaa – se vaatii asiakkuuksien strategista johtamista ja selkeän prosessin. On myös tärkeää, että Key Account Manager keskittyy tittelinsä mukaiseen tekemiseen eikä tee ohessa esimerkiksi uusasiakashankintaa. 

Tässä koulutuksessa Jani Ojala käy läpi KA-myynnin prosessin, jonka avulla voit syventää asiakkuuksista kumppanuuksia. Koulutuksessa käsitellään seuraavia teemoja: 

  • KA-myynnin prosessi – suunnittelu ja johtaminen 
  • Asiakkuuksien nykytilan arviointi ja luokittelu 
  • Tyypilliset sudenkuopat Key Account Managerin työssä 
  • KA-mittarointi 
  • Key Account Managerin ominaisuudet, jotka saavat asiakkaan luottamaan sinuun 

Koulutus sopii KAM-myynnistä vastaaville ja erityisesti KAM-myyntityötä suunnittelevalle ja johtavalle henkilölle 

Koko kuvaus

Hanki seuraavat taidot
Kouluttajat
Jani Ojala

Sales & Marketing Director, Partner, New Business Office

Jani toimii Sales & Marketing Directorina ja partnerina myynnin konsultointiin ja myyntiprosessin ulkoistamiseen erikoistuneessa New Business Officessa. Janilla on 20 vuoden kokemus myynnistä ja sen johtamisesta: kaikki ovelta ovelle -myynnistä kansainväliseen kauppaan on koettu. Kaikki Janin koulutuksissa saarnattu perustuu 99% käytännön kokemuksiin.

Janin teesejä ovat: “Ainoastaan teoriaan keskittyminen on pelokkaita varten” ja “Ratkaisumyynti on asiakkaan auttamista kohti oikeita ratkaisuita”. 

Kukaan ei ole vielä arvioinut tätä koulutusta

Arvioita antavat ainoastaan opiskelijat, joiden tili on vahvistettu


ja anna siitä arvio ensimmäisenä.
Usein kysytyt kysymykset
Koulutuksen päätteeksi on kertauskyselyn aika. Kyselyn avulla voit tarkistaa, mitä olet oppinut. Kun olet läpäissyt kyselyn, saat koulutuksesta todistuksen. Voit tehdä kertauskyselyn niin monta kertaa kuin haluat.

Kertauskyselyn tuloksen on oltava vähintään 80%. Todistus löytyy suoritetun koulutuksen sivulta ja todistuksen voi ladata milloin tahansa.

Todistus on osoitus ahkeruudesta ja osaamisen kehittämisestä, joka voi auttaa sinua erottumaan esimerkiksi työnhaussa. Todistusta voi käyttää osana CV:tä (esim. LinkedIn-sivustolla) tai tulostettuna asiakirjana muiden koulutustodistusten kanssa.

Kyllä voit. Voit kerrata oppitunteja niin monta kertaa kuin haluat. Voit myös ohittaa niitä ja palata niihin myöhemmin. Kun olet suorittanut koulutuksen loppuun, voit uusia koulutuksen tai sen osia halutessasi.

Toivomme tietenkin, että näin ei tapahtuisi. Jos et kuitenkaan ole tyytyväinen koulutukseen, saat rahasi takaisin ilman sitoumuksia 7 päivän kuluessa koulutuksen ostamisesta.